South East Jazz

Festival met nationale en internationale jazzartiesten.

Op zaterdag 25 augustus vond het South East Jazz Festival op Boerderij Langerlust plaats.

In Zuid Oost Amsterdam is Boederij Langerlust een oase van rust vlak bij de stad. Op deze plek vind voor de vierde keer alweer het South East Jazz Festival plaats. Op twee podia treden op Yuri Honing, nieuwkomer  saxofonist Tim Wes, Ronald Snijders, rapster Zanillya en Antiliaanse feestband Cache Royale op, maar de meeste mensen komen voor de hoofdact Incognito.Vanwege technische problemen kon Waylon niet optreden maar dat kon de gezelligheid niet drukken op deze aparte locatie in de achtertuin van deze boederij. Het is als of je bij familie op bezoek bent met live muziek!

Tim Wes 19e saxofonist is een van de verrassingen op dit festival, hij heeft net zijn eerste cd uit en brengt zijn show uitstekend. Een steek van een wesp brengt hem even van zijn stuk maar daarna blaast hij gewoon lekker jazzy grooves uit zijn alt sax.

Het optreden van Incognito wordt vervroegd door het wegvallen van Waylon. Deze alweer dertig jarige Funk Soul band onder leiding van Jean Paul Maunick presenteert iedere keer weer nieuwe bandleden van overal uit de wereld. De uit Trinidad afkomstige Vanessa Haynes is een perfecte vervanger van ex leden als Jocelyn Brown en Careen Anderson!

Fotografie: Eric van Nieuwland

Verslag: Sander Regterink