Unchained Breathing

Nederlandse hardcore bands presenteren zich in Utrecht.

Unchained Breathing, 21 Gun Salute en To Heaven Earth Is Hell zullen een gezamenlijk concert verzorgen in ACU, te Utrecht. De drie veelbelovende bands van eigen bodem doen dit op vrijdag 28 september. Hardcore is een subgenre van punk muziek, waarbij de nadruk wordt gelegd op individuele emoties.

Later dit jaar zullen Unchained Breathing en To Heaven Earth Is Hell samen op tour gaan langs de Nederlandse poppodia, maar zij komen alvast een voorproefje geven in Utrecht. Unchained Breathing staat bekend om het gebruik van twee vocalisten en een synthesizer, niet erg gebruikelijk binnen de macho muziekstroming. Zanger Connor hierover op Roarezine.nl: Een paar mensen waren bang dat we tegen zouden gaan vallen, met die synthesizer erbij. Ons geluid  is nu uiteindelijk juist meer uniek geworden, zowel door de instrumentale toevoeging als door de dubbele zang.” Het meer op punk georiënteerde 21 Gun Salute maakt de avond compleet.

De avond wordt georganiseerd door het jonge Smithsfoodgroup collectief, bestaande uit Marcel Kamphuis, Jeffrey Zweep en Maartje Buise. Na eerdere succesvolle shows, mag het drietal nu op vaste basis programmeren in de Utrechtse popzaal. ACU, een voormalig kraakpand, draait volledig op vrijwilligers en werkt vanuit een DIY-mentaliteit: zoveel mogelijk zelf organiseren. Veel medewerkers hebben dan ook wortels in de bekende punk-scene.