Zand

Vijfde editie van strandfestival is uitverkocht.

 

De vijfde editie van Strandfestival ZAND is een week voor aanvang van het festival uitverkocht. Op zaterdag 18 augustus zullen 25.000 mensen een bezoek brengen aan het strand van Almere. Er zijn optredens van Ilse DeLange, Nick & Simon, Gers Pardoel, JURK!, The Originals en VanVelzen. Zanger Guus Meeuwis sluit het festival af met een volledig concert.

De vijfde verjaardag van Strandfestival ZAND wordt gevierd met een extra lang programma en een grootafsluitend vuurwerk. De presentatoren Jeroen van Koningsbrugge en Lieke vanLexmond openen het festival met een bijzonder watersport product dat voor het eerst in Nederland te zien zal zijn. Ook zal er vlak voor het festival een speciale iPhone App worden gelanceerd ter gelegenheid van het vijf jarig bestaan van het festival.

Jeroen van Koningsbrugge: “Strandfestival ZAND heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een festival van formaat. De huidige kaartverkoop bewijst wel dat het festival inmiddels een vaste plaats krijgt in de agenda van mensen. Je vijfde verjaardag vieren met een uitverkocht festival is een prachtig cadeau van onze bezoekers. We hebben er enorm veel zin in”.

STRANDFESTIVAL ZAND

Strandfestival ZAND werd in 2008 opgezet als Midden-Nederland variant van het festival Concert at SEA. Met destijds vrijwel dezelfde ingrediënten en organisatie maar een iets bredere programmering trok het festival de afgelopen jaren ruim 150.000 mensen naar het strand van Almere. De economische crisis zorgde in 2011 voor een andere opzet van het festival. De toegangsprijzen werden ondanks de BTW verhoging verlaagd en ook de terreinindeling werd aangepast waardoor Strandfestival ZAND nu maximaal 25.000 bezoekers kan ontvangen.