Amsterdam Dance Event

Event maakt festivalprogramma compleet.

2ManyDjs (BE), Benga (GB), David Guetta (FR), Headhunterz (NL), Chase & Status (GB), Munchi (NL), Jeff Mills (US), Fedde le Grand (NL) en vele anderen toegevoegd aan line-up

Met ruim 800 optredens in een recordaantal van 75 locaties maakt het Amsterdam Dance Event (ADE) zich op voor de grootste editie tot nu toe. Met de toevoegingen van 2ManyDjs (BE), Benga (GB), David Guetta (FR), Headhunterz (NL), Chase & Status (GB), Munchi (NL), Jeff Mills (US) en Fedde le Grand (NL) is de programmering van het ADE Festival rond. Het evenement, dat dit jaar is uitgebreid met een extra dag, verwacht ruim 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het ADE vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober.

Het ADE Festival, één van de drie onderdelen van het Amsterdam Dance Event, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste club festival voor elektronische muziek ter wereld. Voor de komende editie kunnen bezoekers maar liefst vijf dagen lang kiezen uit een record aanbod van 800 nationale en internationale artiesten, 300 verschillende evenementen en 75 locaties in heel Amsterdam.

Naast de bovengenoemde artiesten zullen tijdens het ADE Festival ondermeer optreden:

Armin van Buuren (NL), Andrew Weatherall (GB), Art Department (CA), Bart B More (NL), Ben Klock (DE), Ben Sims (GB), Ben UFO (GB), C2C (FR), Casper Tielrooij (NL), Damian Lazarus (GB), Danny Daze (US), David August (DE), David Morales (US), Dennis Ferrer (US), DJ Promo (NL), DJ Thrasher (PT), Dosem (ES), Erol Alkan (GB), Frankie Knuckles (US), FunkinEven (GB),  Gabriel Ananda (DE), Gomes (NL), Gregor Salto (NL), H.O.S.H. (DE), Hector Romero (US), Heiko Laux (DE), Hernan Cattaneo (AR), Jackmaster (GB),  James Ruskin (GB), Jameszoo (NL), Joe Claussell (US), Joy Orbison (GB), Juan Atkins (US), Julio Bashmore (GB), Just Blaze (US) Kollektiv Turmstrasse (DE), Laidback Luke (NL), Layo & Buschwaka (GB), Len Faki (DE), Loco Dice (DE), Mad Professor (GB), Makam (NL), Manik (US), Mano Le Tough (DE), Marc Romboy (DE), Mathew Jonson (CA), Maya Jane Coles (GB), Michael Mayer (DE), Minilogue (SE), Nero (GB), Nic Fanciulli (GB), Nick Warren (GB), Nobody Beats The Drum (NL), Noisia (NL), Nuno Dos Santos (NL), Odd Parents (ES), Oliver Huntemann (DE), Oliver Koletzki (DE), Paco Osuna (ES), Para One (FR), Pearson Sound (GB), PillowTalk (US), Porter Robinson (US), Portico Quartet (GB), Prins Thomas (NO), Roger Sanchez (US), Roska (GB), Ryan Crosson (US), Sébastien Léger (FR), SirOJ (NL), Skream (GB), Solomun (DE), Soul Clap (US), Space Dimension Controller (GB), Speedy J (NL), Stephan Bodzin (DE), Steve Angello (SE), Stimming (DE), Sub Focus (GB), Surkin (FR), Technasia (FR), Tensnake (DE), The Glimmers (BE), Todd Terry (US), Vitalic (FR), Waifs & Strays (GB) en Wolf + Lamb (US)

In een eerder stadium maakte de organisatie bekend dat de volgende artiesten op het affiche van Amsterdam Dance Event 2012 prijken:

Adam Beyer (SE), Adana Twins (DE), Afrojack (NL), Agoria (FR), Âme (DE), Anja Schneider (DE), Bassjackers (NL), Blawan (GB), Boris Werner (NL), Brodinski (FR), Carl Cox (GB), Carl Craig (US), Ceephax Acid Crew (GB), Chris Liebing (DE), Christian Varela (ES), Cinnaman (NL), Crookers (IT), Danny Krivit (US), Dave Clarke (GB), Deetron (CH), Derrick May (US), DJ Deep (FR), DJ Harvey (US), DJ Sneak (US), DJ T. (DE), DJ+ (NL), Drumcell (US), Dubfire (US), DVS1 (US), Eats Everything (GB), Ellen Allien (DE), Eric de Man (NL), Fatboy Slim (GB), Ferry Corsten (NL), François K (US), FS Green (NL), Gesaffelstein (FR), Giles Smith (GB), Green Velvet (US), Gui Boratto (BR), Guti (AR), Guy Gerber (IL), Hardwell (NL), Henzel & Disco Nova (NL), James Priestley (GB), Joe Claussell (US), John Digweed (GB), Joost van Bellen (NL), Joris Voorn (NL), Joseph Capriati (IT), Josh Wink (US), Junkie XL (NL), Karotte (DE), Kevin Saunderson (US), Kölsch (DK), M.A.N.D.Y. (DE), Maarten Mittendorff (NL), Maceo Plex (US), Makam (NL), Marc Romboy (DE), Martin Buttrich (DE), Mauro Picotto (IT), Max Cooper (GB) live, Michel de Hey (NL), Mightyfools (NL), Miss Kittin (FR), Nervo (AU), Nina Kraviz (RU), Nobody Beats The Drum 333″ (NL), Noir (DK), Objekt (DE), Oliver Koletzki (DE), Palmbomen (NL), Paul van Dyk (DE), Petar Dundov (HR), Pete Tong (GB), Planetary Assault Systems (GB), Presk (NL), Ricardo Villalobos (CL), Richie Hawtin (CA), Rodriguez Jr. (FR), Sander Kleinenberg (NL), Sander van Doorn (NL), Sandwell District (DE), Seth Troxler (GB), Simian Mobile Disco (GB), Simon Dunmore (US), Sinjin Hawke (ES), Steve Bug (DE), Steve Rachmad (NL), Sunnery James & Ryan Marciano (NL), Surgeon (GB), Tale of Us (DE), The Advent (GB), The Magician (BE), Tom Trago (NL) en Tommie Sunshine (US).

Amsterdam zal dit jaar niet alleen ’s avonds overspoeld worden door liefhebbers van elektronische muziek. Tijdens het nieuwe onderdeel ADE Playground vinden er overdag, op twintig verschillende locaties, studiosessies en demonstraties plaats van studio-apparatuur, filmvoorstellingen, exposities en in-store performances van bekende DJ’s en artiesten.

Voor de komende editie worden er 200.000 bezoekers verwacht, waaronder 30.000 buitenlandse bezoekers.

Voor het complete festivalprogramma, bezoek www.amsterdam-dance-event.nl

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.