Breakfest

Festival jubileert met gevarieerd & overvol programma.

Breakfest komt er weer aan! Zaterdag 22 september is het zover, de vijfde editie van Breakfest. Dit jeugd- en jongerenfestival heeft met een jaarlijks groeiend aantal bezoekers  inmiddels haar plek veroverd in het Limburgse festivalland. Breakfest vindt plaats op evenemententerrein Megaland in Landgraaf.

Breakfest kent traditiegetrouw een heel divers programma met muziek, bmx/skate/inline, dans, creatieve workshops en games. Wat de muziek betreft is het woord divers ook zeker van toepassing, zo staan Kraantje Pappie, Destine, Dope D.o.d, The Dirty Denims, Angela Moyra, Antillectual, The Charm the fury , Mike Mago en vele anderen op één van de vier podia. Limburgse helden waaronder DJ Gill-T, Mary Shade, DJ Mursk, As enemies arise en Hofbuskers zijn uiteraard ook vertegenwoordigd op Breakfest.

Je zou het niet zeggen met zoveel muzikaal geweld, maar Breakfest is zeker geen muziekfestival pur sang.  Zo komen ook sportieve festivalgangers zeker aan hun trekken met het bmx/skate/inline streetparcours en de mega miniramp. Nieuw dit jaar is de big airbag die ongetwijfeld voor spektakel gaat zorgen. Ook zijn er demo’s en clinics van trendsporten als rollerderby, freerunnen, eenwieleren, mountainbike trial, freeline en windsurfen. Sponsor Rabobank Parkstad pakt dit jaar uit met een gigantische Wipe out stormbaan.

Voor de creatievelingen zijn er onder andere workshops graffiti spuiten, buttons en armbandjes maken, posterprinting  en kun je je weer petten, tassen, skateboards en schoenen pimpen. Kunstbende Limburg zorgt voor een afwisselend programma met toneel, muziek, modeshow en poëzie.  Creatieve alleskunner Jeremy van Bedijk exposeert (in samenwerking met de Nieuwe Nor) z’n mooiste foto’s van hiphop artiesten. Graffiti grootheid Does komt langs voor een portie live painting.

Dan zijn er ook nog de spectaculaire breakdance battles, dj workshops, de nieuwste computergames, dansoptredens en workshop door Juvat (sytycd) en het Limburgs kampioenschap stoelendans. Kortom er is heel veel te beleven op Breakfest 2012, mis het niet! Check het volledige programma op www.breakfest.nl

Praktische info.

Wat: Breakfest, eendaags jongerenfestival met straatsport, muziek, demo’s, dans, workshops en games.

Wanneer: zaterdag 22 september 2012 (programma van 12.00 tot 19.30 uur)

Waar: Megaland evenemententerrein, Hofstraat 13, Landgraaf, Parkstad Zuid Limburg. Vanaf treinstation Landgraaf rijdt een pendelbus naar het festivalterrein en terug.

Website: www.breakfest.nl  // E-mail: info@breakfest.nl  // Festival info lijn: 046-4752500

Tickets voorverkoop € 10 (excl. servicekosten) via www.breakfest.nl. Voorverkoop ook via: VVV kantoor Landgraaf, Satisfaction Heerlen, Chez Rico Maastricht, Skatepark Area51 Eindhoven, Music Machine Sittard en Buro Pinkpop Geleen. Tickets dagkassa € 13, verkrijgbaar aan de hoofdingang van het festivalterrein.

Alle activiteiten op Breakfest zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Er geldt geen deelnamegarantie. Breakfest dankt haar sponsoren (Buro Pinkpop, Provincie Limburg, Rabobank Parkstad, & Monster Energy) voor hun financiële bijdrage. Zonder hen was dit festival niet tot stand gekomen.

****