Coldplay

Britse band pakt Haags Malieveld in.

Coldplay was gisteren ‘special guest’ op het Malieveld. En dat zal het publiek niet vergeten. Zanger Chris Martin zong zelfs een paar regels van het Haagse lijflied ‘Oh Oh Den Haag’.

De Mylo Xyloto Tour is de vijfde concert tour van Coldplay. De tour startte november 2011 en eindigt in november 2012 in Australië. Gisteren gaven Chris Martin en zijn bandleden dus een uitverkocht concert op het Malieveld. Daar genoten 65.000 bezoekers van een weergaloos optreden.

Coldplay pakte Den Haag donderdagavond in met een grote greep uit hun oeuvre. Ook de begintijd werd niet vergeten met klassiekers als ‘Yellow’, ‘Clocks’ en ‘The Scientist’.Maar het meest bijzondere moment was ongetwijfeld toen Chris Martin enkele regels van ‘Oh Oh Den Haag’ inzette. Toen kon het concert zeker niet meer stuk.

De Britse rockband liet alles zien wat ze in huis hadden. Dat deden ze omgeven door een wervelende show met alles erop en eraan: vuurwerk, confetti, lichtgevende polsbandjes, het was er allemaal. Iedereen con het concert volgen dank zij de grote lichtschermen die overal hingen. Coldplay zelf genoot ook optimaal. “Ik kan niet wachten om weer in Den Haag op te treden” zei hij en je zag dat hij met meende. De band bevestigde het ook nogmaals door een half uur door te spelen dan gepland.

Foto’s: Anneke Ruys en Paul Barendregt