Delain

Band lanceert nieuwe videoclip en maakt tourdata bekend.

Vandaag lanceert de Nederlandse band Delain de videoclip van de nieuwste single ‘We Are The Others’. Dit is na ‘Get The Devil Out Of Me’ de tweede single van het album ‘We Are The Others’ die in juni van dit jaar is uitgekomen. De nieuwe videoclip is vanmiddag in première gegaan bij de website www.muziek.nl.

De tekst voor ‘We Are The Others’ is geïnspireerd op een tragisch voorval uit 2007, toen het Britse meisje Sophie Lancaster samen met haar vriend werd mishandeld door een gewelddadige groep jongeren. De reden van deze mishandeling was hun ‘alternatieve’ uiterlijk. De twee belandden in coma in het ziekenhuis, waar Sophie Lancaster niet veel later bezweek aan haar verwondingen. (Zie: sophielancasterfoundation.com).

Zangeres Charlotte Wessels: “Omdat we zelf onderdeel zijn van een subcultuur, raakte het ons diep. Maar je moet en kan het niet als geïsoleerd incident zien. Wereldwijd worden mensen tot op het gewelddadige af gediscrimineerd om hun culturele of etnische achtergrond. ‘We Are The Others’ is een lijflied voor iedereen die al dan niet bewust afwijkt van dat wat algemeen als ‘de norm’ beschouwd wordt.”

Delain is de afgelopen jaren in sneltreinvaart gegroeid. De band toerde eindeloos als headliner door Europa en reisde af naar Noord- en Zuid-Amerika, waar hun optredens euforisch onthaald werden. Delain is in zeer korte tijd uitgegroeid tot een internationaal gevestigde naam die door veel mensen in één adem met genre-genoten Evanescence en HIM genoemd wordt. ‘We Are The Others’ is na ‘April Rain’ en ‘Lucidity’ het derde album van de band.

Op 26 oktober trapt de band de Nederlandse ‘We Are The Others-clubtour’ af, klik hier voor de tourdata.

‘We Are the Others’ is nu overal verkrijgbaar. 

[bol_product id=”1000004012234568,1000004012419394,1000004004468842,1000004012234567,1000004006510797″ price_range=”undefined” name=”Delain” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1347954332_links.css”]