Doe Maar

Band is gestart met de speciale showcases in loop naar de Symphonica concertreeks.

Ze kunnen het toch niet laten, optreden zit in het bloed.

In 1984 ging de uiterst populaire band, tot veel verdriet van hun fans, op hun hoogtepunt uit elkaar. Ieder bandlid ging zijn eigen weg. Leadzanger Henny Vrienten ontpopte zich tot een waar icoon in de filmmuziek.

Toch bleef het bloed kruipen en lonkte het podium. In 1999 besloten ze om eenmalig een reünieconcert te geven in Ahoy. Daaruit ontstond tevens het album “Klaar”. Een album met uitsluitend veel nieuw materiaal.

Ruim een jaar geleden werden ze gevraagd voor de Symphonica reeks in het GelreDome. Eigenlijk stonden ze daar al stiekem een tijdje op te wachten vertelt Vrienten aan het AD. Verder verontschuldigt de zanger zich, voor het feit dat ze al meerdere malen geroepen hebben dat het echt hun laatste optreden is. Dat past echter wel bij me, grapt hij, want ik ben vreselijk inconsequent.

In november vorig jaar maakte ze met een “geheime showcase” bekend dat ze eind dit jaar in het Gelredome staan met de Symphonica in Rosso reeks. De band pakt uit, want ze spelen maar liefst 4 concerten in Arnhem, namelijk op 13, 17, 19 en 20 oktober. Om het Doe Maar feestje nog groter te maken dan het al is kondigde ze enkele maanden later een paar club try-outs aan, waaronder deze show in de Patronaat in Haarlem. De show is na de show in W2 te Den Bosch de tweede in de reeks. Op 26 september staan ze nog in het Burgerweeshuis in Deventer en een dag later in DRU Cultuurfabriek in Ulft. Verder doen ze in Paradiso nog een hele speciale benefiet try-out ten behoeve van WAR-child.

In Haarlem stonden de fans al enige maanden geleden in de rij om kaarten te bemachtigen. Vorige week vrijdag gingen nog een handje achtergebleven kaarten in de verkoop via de site van het podium. Zo kwamen de echte geluksvogels alsnog aan een kaartje voor dit unieke concert in een intieme setting.

Deze zaterdag stonden de fans al ruim voor aanvang in de rij. Ditmaal om zo dicht mogelijk bij hun oude helden te staan. Wie had nou geen Doe Maar speldjes en wie kon nou niet hun hits meezingen. Opvallend was het gemêleerde publiek, zowel jong als oud vulde de zaal. Vaders met zonen, moeders met dochters.

De heren van Doe Maar startte met hun nummer “Doris Day”. Al vanaf de eerste not zat de sfeer er geweldig in. Iedereen ging uit zijn dak en zong de vrolijke nummers mee. Na hun hit “Heroine” volgde hun kraker “Nederwiet”. Het lied werd zo belevend gezongen dat er “spontaan” wietdampen door de zaal optrokken.

Een paar vrouwelijke fans hadden een paar oude oma-onderbroeken meegenomen en daar opgeschreven “Ja, wij zijn ook een dagje ouder geworden”. Een geweldige actie…

De band genoot vollop van hun optreden. En dat ze het nog konden was al bij het eerste nummer bewezen. Het laatste nummer van de tracklist was ”De Bom”, maar Henny en zijn club gaven maar liefst 3 toegifts waaronder oa. “De Laatste Keer”.

Op deze try-out waren nog geen gastoptredens, dus nog geen rappers en een orkest. Waarschijnlijk zullen die bij het benefietoptreden in Paradiso aansluiten.

Tekst: Leonie Soares
Fotografie: Harold Versteeg

Kaartverkoop:
Inmiddels zijn daar al zo’n 115.000 kaarten van verkocht.

26 sep Burgerweeshuis, Deventer uitverkocht
27 sep DRU Cultuurfabriek, Ulft uitverkocht
09 okt Paradiso, Amsterdam Benefietconcert WAR-child uiverkocht
13, 17, 19 en 20 okt Gelredome, Arnhem (nog enkele kaarten verkrijgbaar)

Het album “De Limmen Tapes” en de special edition “de Doos van Doe Maar” zijn nu verkrijgbaar!

[bol_product id=”1000004012448265,1000004012448342,1000004006153903,1000004000033726,1000004001160321,1000004001302935″ price_range=”undefined” name=”doe maar patronaat” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1348356276_links.css”]