Jan Akkerman & Friends

Vriendenconcert in Theater Carre.

Niet alleen Nick en Simon uit Volendam stonden deze week in theater Carre. Ook Jan Akkerman, bekend als een van de beste en meest invloedrijke gitaristen ter wereld veroverde maandag j.l. het Amsterdamse  Theater Carre.

Naast zijn rol in groepen als Brainbox en Focus werkte hij samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T.

Spelen in het prachtige Amsterdamse Theater Carre wat in december a.s. haar 125 jarig bestaan hoopt te vieren is voor iedere artiest een unieke gelegenheid om zijn of haar muzikaliteit te etaleren.

Theater Carre is een theater wat een en al historie uitstraalt. Wat een prachtig gebouw en ambiance.

Jan Akkerman, dit jaar ook op tournee met zijn My Brainbox tour met Bert Heerink is ook bijzonder actief ook op een ander muzikaal gebied.

Jan heeft dan ook geen enkele moeite zich te omringen met getalenteerde vrienden en weet die ook tot top prestaties te brengen door hen samen met zijn geweldige band te begeleiden.

Voor deze speciale avond in Carré omringde hij zich met bevriende muzikanten als b.v. Lena Chamamyan.

Lena is een uit Syrië afkomstige zeer talentvolle zangeres die om haar carrière verder te ontwikkelen in 2010 Syrië heeft verlaten (zie bijlage link):

“We should support each other” – an interview with Lena Chamamyan

Verder traden op Gitariste Susana Raya uit Spanje ,Jazz trompetist Eric Vloeimans en gitarist (ook Volendam)Specs Hildebrand uit NederlandTheater Carre is altijd een geweldige belevenis en ook Jan Akkerman weet dat.

De hele entourage in Carre ademt een sfeer uit van bijna 125 jaar nostalgie, muziek en toneel/theater geschiedenis en je ziet en voelt als muziekliefhebber dat iedere artiest dat weet. Alleen de hele grote kunstenaars  hebben hier opgetreden en ook Jan Akkerman deed er maandag avond een extra schepje bovenop om het aanwezige publiek het volle pond te geven.

Uniek was dit Carre Concert en je ziet op zo’n avond dat diverse nationaliteiten het heel goed met elkaar kunnen vinden, zeker als muziek de voertaal is.

Verslag en foto’s: Hans Colijn