Kid Ink

Internet-sensatie op het podium van de Oude Zaal van de Melkweg.

Op zondag 9 september stond raptalent en internet-sensatie Kid Ink op het podium van de Oude Zaal van de Melkweg in Amsterdam. Dit concert in het kader van Kid Ink’s ‘Up & Away European Tour.’

Voordat Kid Ink besloot om zelf in de spotlights te gaan staan, was hij binnen de hiphop bekend als producer en tekstschrijver voor onder andere Nipsey Hussle, Sean Kingston en Sean “Diddy” Combs. Zijn eerste underground mixtape ‘Crash Landing Mixtape’ uit 2010 sloeg in als een bom. Met meer dan 50.000 downloads in de eerste week, werd ‘Crash Landing Mixtapes’ één van de grootste hiphop-hits van dat jaar. Ook het hierop volgende debuutalbum ‘Daydreamer’ en de mixtape ‘Wheels Up’ werden mede dankzij de digitale snelweg regelrechte successen.

Online sensatie
Kid Ink is meer dan een artiest en laat zich beter omschrijven als een trend. Hij heeft het heft in eigen hand genomen en zette een online strategie uit waar vele van zijn collega-rappers alleen maar van kunnen dromen. Het resultaat mag er zijn: inmiddels zijn Kid Ink’s video’s meer dan 25 miljoen keer bekeken op YouTube en heeft hij ruim 8 miljoen downloads op zijn naam staan. Ook op de diverse social media is Kid Ink een niet weg te denken fenomeen geworden. Zo heeft hij niet minder dan 177.594 volgers op Twitter en heeft hij maar liefst 303.000 likes op Facebook verzameld. Ongetwijfeld zal ook zijn nieuwste album ‘Up & Away’ (release: 12 juni) via deze online strategie een groot publiek weten te bereiken.

Voorprogramma werd verzorgd door Jebroer & Digitzz.

In opdracht van Greenhouse Talent.

Tekst & Fotografie: Charles Batenburg

[bol_product id=”1000004013002217″ price_range=”undefined” name=”kid ink” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1347258711_links.css”]