NGHTDVSN

Internationale gathering in Amsterdam.

Amsterdam Dance Event wordt dringen dit jaar. Groter dan ooit, feest na feest, hoogste tijd om de krenten eens uit de pap te vissen.

Te beginnen met de avond die NGHTDVSN presenteert in de Chicago Social Club. In de inmiddels beruchte club aan het Leidseplein staat namelijk een uitgebreide Systematic Recordings ADE Special op de kaart, inclusief een ware eredivisie aan headliners, waaronder illustere namen als Marc Romboy, Robert Babicz, Max Cooper, KiNK, Satoshi Tomiie en Christian Smith. Kortom, da’s alvast een ADE-zekerheidje voor vrijdag 19 oktober -check!

Het is een warme band die tussen Systematic-labelbaas Marc Romboy en NGHTDVSN, oftewel de nieuwe  vlag waaronder de mensen van Electronation nu varen. Ook de afgelopen jaren streek de Duitser samen met hen neer op het ADE, steevast resulterend in opvallende nachten vol eigenzinnige techno en house.

Nu is het dus NGHTDVSN dat het stokje overneemt, met als gevolg dat er meteen één van de meest sterke edities ooit staat geprogrammeerd. Naast Romboy zelf verschijnt er een indrukwekkend internationaal lijstje Systematic-artiesten in zijn kielzog. Zo is Robert Babicz van de partij, de Poolse producer die nu al jarenlang geldt als dé cultheld van de Duitse technoscene -in de lage landen is zijn reputatie er niet minder om.

Ook op het affiche, dé rijzende ster uit Groot-Brittanië: Max Cooper. Part-time chemicus, maar full-time leverancier van de meest avontuurlijke techno, diep en inventief. Zoals ook Bulgaars dj/producer KiNK dat laat horen, tegenwoordig een naam die ook buiten zijn thuisstad Sofia op volle zalen kan rekenen.

En dan is Zweden eveneens aanwezig, in de vorm van Christian Smith krijgt de avond ongetwijfeld een energiek, rauw technorandje. Veel aandacht zal deze avond ook uitgaan naar Satoshi Tomiie, de legendarische houseproducer uit Japan, verantwoordelijk voor een compleet eigen geluid waarmee hij al sinds begin jaren 90 de wereldwijde dancescene verovert.

De Systematic-wereldreis eindigt hier niet mee. Uit New York is namelijk nog het populaire dj-duo Sleepy & Boo aanwezig, terwijl Nederland zijn inmiddels alomtegenwoordige nachtdier Terry Toner aflevert, naast gerenommeerd dj ook de grote man achter NGHTDVSN. Zeg maar gerust de kroon op een internationale gathering in volwaardige ADE-stijl.

De lounge van de Chicago Social Club wordt dit jaar gehost door Manual Music. Labelbaas Paul Hazendonk komt samen met Estroe, Zwaan (live), Qbical, Tundra, Nadia Struiwigh en Joe Manish de lounge volledig op zijn kop zetten.

NGHTDVSN presents Systematic Recordings ADE Special
Vrijdag 19 oktober // 23.00-08.00 uur
Chicago Social Club // Leidseplein 12 Amsterdam
Line up: Marc Romboy , Robert Babicz, Max Cooper (live), Christian Smith, KiNK (live), Satoshi Tomiie, Terry Toner en Sleepy & Boo
Lounge: Estroe, Paul Hazendonk, Zwaan (live), Qbical, Tundra, Nadia Struiwigh en Joe Manish
VVK €15 | www.nghtdvsn.com