Rachèl Louise

Utrechtse singer-songwriter komt met debuut album.

Zelf de handen uit de mouwen steken. Zelf het heft in hand nemen. Zelf risico’s durven nemen. De Utrechtse singer-songwriter Rachèl Louise is iemand die haar eigen koers vaart. Haar 5 oktober te verschijnen debuutalbum Be Your Own Cheerleader is daar het klinkende bewijs van.

De half Nederlandse, half Amerikaanse singer-songwriter volgde vanaf haar 17e een opleiding aan het Musician Institue in Hollywood. Drie jaar later kwam ze terug naar Nederland met het plan om hier vervolgens vier jaar het conservatorium te doorlopen. “De opleiding was niet wat ik er van gehoopt had”, aldus Rachèl, die er na een half jaar de brui aan gaf en fulltime muzikant werd. Door vervolgens veel op te treden kreeg haar eigen materiaal steeds vastere vorm en kon ze als performer ‘meters maken’.

Dit alles leidde tot het resultaat van de in 2011 verschenen EP Living In Holland, met daarop de radiohit At The Disco, waarmee Rachèl Louise zichzelf in één welgemikte klap in de kijker speelde en haar carrière in een stroomversnelling raakte. Begin 2012 nam ze bewust even afstand van diestroomversnelling om de volledige focus te kunnen leggen op het maken van debuutalbum Be Your Own Cheerleader. Hiervoor heeft ze nauw samengewerkt met haar broer, die drumt in haar band,bandleider is en haar materiaal meeschrijft. “Mijn teksten zijn wel volledig van mijn eigen hand. Die zijn te persoonlijk”, zo stelt de singer-songwriter, die op haar album het door piano gedomineerde geluid van haar EP deels loslaat en voor een voller, meer bombastisch en tegelijkertijd verfijnd bandgeluid gaat.

De eerste single, albumopener Take Your Place, is een prima voorbeeld van deze nieuwe muzikale stap. Overduidelijk Rachèl Louise, maar tegelijkertijd ook een Rachèl Louise die zichzelf opnieuw uit heeft gevonden door muzikaal de diepte in te gaan en meerdere lagen in haar muziek te verwerken. Het meest kenmerkende voorbeelddaarvan is de nieuwe versie van At The Disco die het album siert. Strakker geproduceerd en opgefleurd met opvallende arrangementen, die de track nog meer laten sprankelen. Voor Be Your Own Cheerleader heeft Rachél Louise de samenwerking gezocht met Pelican Productions (Krystl, Jenny Lane, Diggy Dex e.v.a.).

Rachèl Louise presenteert Be Your Own Cheerleader op 3 oktober in Bitterzoet, Amsterdam

Ook optredens op 13 december in het Paard van Troje en 15 december in Tivoli de Helling

Take Your Place is hier te bekijken en nu beschikbaar via iTunes en Spotify.

Rachel Louise clubtour:

13 december: Paard van Troje, Den Haag

14 december: Patronaat Haarlem

15 december: Tivoli de Helling Utrecht

Winactie: 2 kaarten voor de showcase op 3 okt in Bitterzoet.

Wil je graag Rachel Louise live aan het werk zien? Wij verloten twee kaarten voor de showcase! Geef hieronder onder reacties waarom jij nu juist deze gratis concertkaartjes moeten krijgen? Of maak kans via Twitter; Volg ons, Retweet en win!