Stooshe

Nieuwe meidenband wil de wereld veroveren.

Spice Girls, Sugababes, All Saints…De girlband tijden herleven nú met Stooshe, drie Engelse dames die zeker niet op hun mondje gevallen zijn. Hun nieuwste single heet ‘Black Heart’ en ze gaan er ook bij ons een grote toekomst mee tegemoet.

Door Anneke Ruys

Het trio vult een groot gat in de ‘girlband’ markt met hun eigen sound: jaren 90 muziek met een futuristisch geluid. Ze omschrijven hun filosofie als “GhettRo”. Ze waren in Nederland en wij spraken hen uitgebreid over van alles en nog wat. De drie dames van Stooshe oftewel Alexandra Buggs, Karis Anderson en Courtney Rumbold werden in december 2011 samen met artiesten als Michael Kiwanuka, Azealia Banks, Skrillex en Lianne La Havas genomineerd voor de BBC Sound of 2012. En dat verdienen ze voor de volle honderd procent. Het trio was in Nederland en wij spraken hen uitgebreid over van alles en nog wat.

‘No rules’ oftewel geen regels is het motto van de stoere dames Buggs, Anderson en Rumbold. Ze zeggen alles wat hen ingeeft, praten openlijk over seks, dragen exentrieke kleding en je moet hard om ze lachen. Dan zou je bijna vergeten dat ze nog leuke muziek maken ook. En die beschrijven ze zelf als ‘een combinatie van Salt & Pepa, En Vogue gemengd met Odd Future of En Vogue gemixed met Jay Z en TLC met The Supremes. En….deze chicks kunnen écht zingen en componeren. Behalve dat ze alledrie rappen en te zingen op het album, waren zij ook betrokken bij het schrijfproces. Momenteel leren ze hoe ze moeten produceren en mixen.

Special girlband

Stooshe vult een groot gat in de ‘girlband’ markt met hun sound die te omschrijven is als jaren 90 muziek met een futuristisch geluid. “Onze liedjes vertellen ons levensverhaal. Alles wat we meemaken staat in onze songs” vertelt de 22-jarige Alex. Ze heeft ook een leuk verhaal: haar grootmoeder was Queen of the Ashanti Region in Ghana en in haar familie kom je hoog gerespecteerde muzikanten tegen. “Mijn moeder is een succesvolle zangeres in Ghana. Ze is mijn grote voorbeeld, al wilde ik in het begin zelf niets van een muzikale carriere weten. Het legt ook een grote druk op je schouders. Daarom ben ik eerst gaan studeren en heb ik een marketing diploma op zak. Maar nu ik eenmaal in de muziek zit is dat niet meer te overtreffen. Ik geniet er met volle teugen van”.

“En natuurlijk kan er geen band als Stooshe bestaan zonder dat we onze eigen teksten schrijven” vult Karis aan. “We zijn alle drie aparte individuen. Bovendien hebben we stuk voor stuk veel te zeggen dus móeten we wel ons zegje kunnen doen. ” Stooshe gaat volgens Alex een mooie toekomst tegemoet. “We gaan er zeker alles aan doen om wereldwijde bekendheid te krijgen. Binnenkort kan niemand meer om ons heen. 2012 is het jaar van de girl power, Stooshe power!”

[bol_product id=”1000004013010996″ price_range=”undefined” name=”Stooshe” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1347889718_links.css”]