The Gathering

Nieuw album van succesvolle Nederlandse band.

Drie jaar na ‘The West Pole’, een uitgebreide Europese tour in 2010 en een Zuid Amerikaanse tour van drie weken in 2011 verschijnt het nieuwe album ‘Disclosure’.

The Gathering is één van de succesvolste Nederlandse groepen in het buitenland en een voorbeeld voor een hele generatie bands. Inmiddels zijn van de backcatalogus een miljoen platen verkocht.

The Gathering werkte, met tussenpozen, twee jaar aan de opvolger van ‘The West Pole’. ‘Disclosure’ is alweer het tiende studio album van de band en de tweede release met de Noorse zangeres Silje Wergeland. Met ‘Disclosure’doet The Gathering de luisteraar wederom versteld staan. De plaat bevat een perfecte balans tussen electronische en organische muziek, een mix van pop, symfonische dreamrock, psychedelica, dansbaar, maar onmiskenbaar The Gathering.

Sinds de oprichting 23 jaar geleden, heeft de muziek van The Gathering een constante evolutie doorgemaakt en is de drang om te experimenteren en zich verder te ontwikkelen nooit afgenomen. Zo staan er op ‘Disclosure’ acht nummers die bol staan van de stilistische afwisseling: van dance tot rock, van heavy tot groovend. ‘Disclosure’ kan een nieuw hoogtepunt genoemd worden in de discografie van de band.

In mei 2011 heeft The Gathering als opwarmertje het geweldige, elf minuten durende ,,Heroes For Ghosts’’ uitgebracht als gratis download, gevolgd door een videoclip die inmiddels 100.000 keer is bekeken. Onlangs is de tweede gratis download verschenen, ,,Meltdown’’, een episch nummer waarop voor het eerst ook zang van toetsenist Frank Boeijen te horen is en die weer een nieuwe kant van de band laat horen.

‘Disclosure’ is geproduceerd door gitarist René Rutten terwijl Guido Aalbers (o.a. Coldplay, Muse, Live, Counting Crows) verantwoordelijk is voor de mix. Silje’s zang is in Noorwegen opgenomen door Herbrand Larsen (Enslaved). Naast de cd ‘Disclosure’ zal er nog een EP, alleen op 10-inch vinyl, verschijnen met daarop 4 remakes van nummers die ook op ‘Disclosure’ staan.

Na de release van ‘Disclosure’ zal de band eerst een aantal optredens doen in de samenstelling zoals die was ten tijde van ‘Always’ in 1992 (TG92) maar in februari / maart 2013 kan het publiek genieten van één van de uniekste, succesvolste en origineelste rockbands uit de Nederlandse muziekgeschiedenis in de huidige bezetting.

‘Disclosure’ komt op 12 september 2012 uit via Psychonaut Records. De distributie is in handen van Suburban Distribution.

 

Tracklist ‘Disclosure’: 

Paper Waves

Meltdown

Paralyzed

Heroes For Ghosts

Gemini I

Missing Seasons

I Can See Four Miles

Gemini II

The Gathering: Frank Boeijen – keyboards, zang, Marjolein Kooijman – bas, Hans Rutten – drums, René Rutten – gitaar, Silje Wergeland – zang

TG92 live

Zaterdag 15 september 2012

Groningen – Simplon

Zondag 16 september 2012

Utrecht – Tivoli de Helling

Zaterdag 22 september 2012

Apeldoorn – De Gigant

Zondag 23 september 2012

Haarlem – Patronaat

http://www.gathering.nl

[bol_product id=”1000004012407842,1000004003067652,1000004003209809,1000004002375145,1000004000038561″ price_range=”undefined” name=”The gathering” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1347436408_links.css”]