Tom McRae

From the Lowlands solo tour.

Aankomende herfst komt de talentvolle Engelse singer-songwriter Tom McRae terug naar Nederland voor een korte toer ter promotie van zijn meest recente album “From The Lowlands”, het tweede deel van de in 2010 goed ontvangen “The Alphabet of Hurricanes”.

Doorgaans op reis met zijn gezelschap The Standing Band, zal McRae dit keer solo te zien zijn. McRae zegt hierover: “Toen ik mijn carrière begon, gaf m’n platenlabel mij een stapel treinkaartjes en stuurde me de wijde wereld in. Ik verbleef in B&B’s en speelde op kleine locaties voor publiek. Ik heb nu weliswaar het geluk om in een tourbus te reizen, een band te hebben en in grote zalen te spelen, maar het zijn juist die eerste shows geweest, die mij de liefde voor het toeren en live spelen hebben gebracht. Solo spelen heeft gewoon iets. Het rechtstreekse en intieme contact met het publiek, de onderlinge band die ontstaat, maar ook het confronterende; er valt simpelweg niks te verbergen”.

Tijdens zijn shows zal veel van het nieuwe werk te gehore worden gebracht. Het blijven natuurlijk wel de typische McRae songs; rauw, krachtig, verhalend en altijd met de nodige zelfspot.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

20 oktober: Lelystad, Underground

21 oktober: Volendam, PX

22 oktober: Haarlem, Patronaat

[bol_product id=”1000004001325054,1000004007624977″ price_range=”undefined” name=”Tom Mcrae” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1346666215_links.css”]