Two Door Cinema Club

Band komt met hun tweede album “Beacon”.

In 2010 waren de jongens van Two Door Cinema Club daar opeens met hun debuutalbum ‘Tourist History’ dat volstond met aanstekelijke tracks als ‘Something Good Can Work’, ‘I Can’t Talk’ en ‘Undercover Martyn’. Het Noord-Ierse bandje groeide uit tot een favoriet bandje tijdens de festivalzomer van 2010. En nu komen ze met hun nieuwe album ‘Beacon’. Hun ‘moeilijke tweede’.

Op zich gaat het album verder waar ze op hun vorige album zijn opgehouden. Ditmaal namen ze producer Jacknife Lee (U2, Snow Patrol, Editors, R.E.M.) in de arm om hun tweede album te produceren. En dat is hier en daar wel te horen. Het geluid is wat grootser geworden dan op hun vorige album. Een goed voorbeeld daarvan is de track ‘Sun’ waarop het klinkt alsof de gitaar van The Edge erop te horen is. Al blijft de eerste helft van het album toch redelijk in dezelfde lijn als hun debuut. Vooral ‘Someday’ had zo op ‘Tourist History’ kunnen staan.

Na de single ‘Sleep Alone’ lijkt de koers te veranderen. Hoewel ‘The World Is Watching’ met de zangbijdrage van Valentina nog een uitstekende track is. Maar daarna wat het net iets te soft. Met ‘Pyramid’ volgt er dan nog een uitschieter. En de afsluiter en titeltrack ‘Beacon’ heeft nog iets weg van Editors. Maar de power van de eerste helft is er wel een beetje uit.

‘Beacon’ is daardoor een gemiddeld tweede album geworden. Weliswaar nog met genoeg aanstekelijke tracks die het goed zullen doen bij concerten. Maar bij de tweede helft van het album is het grootse geluid nog iets te vroeg gekomen voor Two Door Cinema Club.

Sterren: 3,5

Tekst: Peter van Cappelle