Black Sun Empire

Het nieuwe geluid van drum ’n bass.

Een van Nederlands grootste exportproducten lanceert vanaf vandaag een gloednieuw album. En meer dan ooit wordt dit er eentje voor in de boeken; Utrechts producerstrio Black Sun Empire, voorvechters van vernieuwende drum ’n bass, betreedt met hun vijfde langspeler From The Shadows namelijk een paar opvallende paden. Als resultaat van talloze sessies in Kytopia zijn er collabs met artiesten uit de urban, indie en elektronische scene -de groep treedt letterlijk uit de schaduw.

Dubstep is deze dagen het toverwoord, de achterliggende formule is echter te vinden in drum ’n bass. Black Sun Empire (BSE) is dan dé naam die de lage landen wereldwijd vertegenwoordigt; ruim 120 shows per jaar, van Nieuw-Zeeland tot de VS, gigs op ondermeer Lowlands en Glastonbury, daarnaast organiseren ze ook nog hun eigen succesvolle Blackout-avonden in Londen, Berlijn, Brussel, Amsterdam, Eindhoven en Utrecht.

Nuff said, een nieuwe plaat van BSE kan gerust worden gezien als happening. Als wereldberoemde act in het genre blijft de groep op haar vijfde album trouw aan de bron. Pure drum ’n bass met invalshoeken zoals alleen deze Utrechtse formatie die kan bedenken. Maar ondertussen wordt er ook een ander gezicht getoond, toegankelijk, catchy en melodieus.

From The Shadows

Black Sun Empire staat bekend om hun donkere, industriële sounds, de gejaagde openingstrack Feed The Machine, een samenwerking met de Groningse helden Noisia, is er een goed voorbeeld van. Met dank aan een inspiratie vol jaar in Kytopia, het welbekende Utrechtse studiocomplex van Kyteman, heeft BSE veel vernieuwende stappen gemaakt. From The Shadows is de eerste langspeler die voortvloeit uit deze sessies, de heren treden letterlijk uit de schaduw. Niet eerder zocht het trio zoveel samenwerkingen op met andere creatieve geesten.

Zo is op Dawn Of A Dark Day de Britse dubstep/grime act Foreign Beggars te horen, halen Thomas Oliver en Youthstar alles uit de kast op het snoeiharde All Is Lost en beleeft het album een opvallend hoogtepunt met het betoverende Killing The Light, waarop zangeres Inne Eysermans, van de Vlaamse band Amatorski, een glansrol vervult.

Black Sun Empire presenteert simpelweg een ander geluid, de rauwe drum ’n bass van weleer samengebracht met eigenzinnige invloeden uit de urban en indie. Resultaat is een plaat die laveert tussen stevig dansvloermateriaal en melodieuze ingevingen. From The Shadows laat horen dat Black Sun Empire de ultieme drum ‘n bass ervaring aflevert.

From The Shadows heeft inmiddels al twee weken op nummer 1 in de Beatport Album Top 100 lijst gestaan.

Album feedback:

“This is wicked. Nice one.” – CHASE & STATUS (MTA)

“Love the LP. Great work guys!”– PENDULUM (EARSTORM/WARNER)

“Another stomping Black Sun Empire album!” – NOISIA (VISION/ROC NATION)

“I’d put my teeth in it!” – FEED ME (MAU5TRAP)

“The most unrelenting bassline pressure from BSE.” – FRICTION (BBC RADIO 1)

“It is MEGA!”- BARE NOIZE (MAU5TRAP / BUYGORE)

Black Sun Empire – From The Shadows is vanaf vandaag uit op Black Sun Empire
Recordings en o.a. verkrijgbaar via www.itunes.com en www.beatport.com

[bol_product id=”1000004007332854,1000004007398082,1000004007311331,1000004011044748″ price_range=”undefined” name=”Black Sun Empire” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1350451531_links.css”]