BLØF

Groep ontvangt prestigieuze Radio 2 prijs.

Frits Spits reikte namens Radio 2 op zondagmiddag 28 oktober 2012 de eerste Radio 2 Mijlpaal Prijs uit aan BLØF in de Ziggo Dome. De band viert dit jaar haar 20-jarig jubileum en dat is voor de publieke muziekzender aanleiding om BLØF te eren vanwege hun bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.

De uitreiking van de Radio 2 Mijlpaal Prijs werd omlijst met een uniek BLØF-concert, waarbij de luisteraars van Radio 2 de setlist voor het optreden samenstelden. Het Radio 2 Mijlpaal Concert werd live uitgezonden op Radio 2 en is op zaterdag 10 november 2012 op televisie te zien bij de NTR op Nederland 3.

De Radio 2 Mijlpaal Prijs

De Radio 2 Mijlpaal Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een artiest of een band die een grote bijdrage levert aan de hedendaagse popmuziek. De winnaar van de Radio 2 Mijlpaal Prijs geeft een speciaal concert en krijgt een kunstwerk.

Tekst en foto’s: Michael de Louw