Clock Opera

Melancholische zang met elektronische klanken.

Clock Opera gaf op 10 oktober een concert in Rotown, Rotterdam.

Wel eens van ‘chop pop’ gehoord? Wij ook niet totdat Clock Opera voorbij kwam. De groep uit Londen bedacht deze term door alledaagse geluiden (keuken, straat) op te nemen, deze in stukjes te hakken en als grondvlak te gebruiken bij het schrijven van nieuwe tracks.

Het resultaat mag er wezen, want na drie jaar voorbereiding kwam dan eindelijk dit voorjaar debuut Ways To Forget uit, een knap gecomponeerde popplaat waar laag voor laag aan gewerkt is. De zangstem van frontman Guy Connelly doet je zo nu en dan aan Elbow denken, wat helemaal niet erg is. Integendeel, dit maakt de muziek tot een perfecte mix van melancholische zang gecombineerd met vernuftige electronische popsongs. Hier gaan we zeker meer van horen! (Rotown www.rotown.nl)

Fotografie: Erik van ’t Hof www.hoffoto.nl