De Helden van Amstel LIVE!

Evenement voor het eerst in Utrecht.

Zaterdag 6 oktober was De Helden van Amstel LIVE dit jaar voor het eerst in Utrecht!

Nick & Simon, Di-rect en Roel VanVelzen kropen in Park Transwijk in de huid van hun drie grootste voorbeelden. Het werd een muzikale tijdreis langs 9 helden. Ook kwamen de grootste hits van de artiesten zelf voorbij.

Edwin Evers presenteerde de avond en vormde met zijn band de vast begeleidingsband van de avond. VanVelzen zong nummers van zijn helden U2, The Police en Queen. Di-rect bracht de hits van James Brown, The Rolling Stones en The Doors. Nick & Simon zetten de tent op zijn kop met The Beatles, Wham! en Simon & Garfunkel. Als slotact kwamen ook in unieke samenstellingen de gouwe ouwe voorbij van Elvis Presley.

De Helden van Amstel LIVE! is een nieuw evenement, ontstaan tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! 2010. Toen liet VanVelzen hits voorbij komen van zijn helden: Queen. In 2012 is het succesvolle evenement van start gegaan en gaat zeker in 2013 een vervolg krijgen.

Foto’s en tekst: Arnold van der Horst