Jonathan Jeremiah

Carré show in één weekend uitverkocht
Britse singer-songwriter lanceert album ‘Gold Dust’ onder begeleiding van Metropole Orkest

Het optreden dat Jonathan Jeremiah op zondag 4 november in Koninklijk Theater Carré geeft met het Metropole Orkest is in één weekend uitverkocht. Een bijzondere avond, want de Britse singer-songwriter zal er die avond zijn nieuwe album ‘Gold Dust’ presenteren. Ook zal op deze avond soulzanger Michael Kiwanuka optreden met het Metropole Orkest, het betreft een zogenaamd dubbeloptreden.

Op vrijdag 19 oktober brengt Jonathan Jeremiah zijn tweede album ‘Gold Dust’ uit met daarop onder meer de in het Vondelpark geschreven single ‘Lazin in the Suinshine’. Het soulvolle folk-album is in Nederland opgenomen met het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Jules Buckley, die sinds 2008 de vaste gastdirigent is van het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld.

Dubbeloptreden Michael Kiwanuka
Het is niet de eerste keer dat Jonathan Jeremiah in Koninklijk Theater Carré staat. In oktober 2011 gaf Jeremiah daar ook een dubbelshow met het Metropole Orkest en de Nederlandse singer-songwriter Ruben Hein. Dit keer deelt Jeremiah de zaal met de Britse soulsensatie Michael Kiwanuka die vorig jaar zijn debuutalbum ‘Home Again’ uitbracht. Voor Jeremiah is dit het derde openbare optreden met het Metropole Orkest, zijn eerste keer was tijdens het North Sea Jazz Festival van 2011.

Jonathan Jeremiah en Michael Kiwanuka onder begeleiding van het Metropole Orkest
Locatie:
Koninklijk Theater Carré
Datum: 4 november 2012

Foto: Anneke Ruys