Passenger

‘All The Little Lights’ in de Top5 van iTunes.

‘All The Little Lights’ is het nieuwe album van de uit Brighton, Engeland afkomstige singer-songwriter Mike Rosenberg, beter bekend onder de artiestennaam Passenger. ‘All The Little Lights’ verscheen eerder dit jaar maar na het uitkomen van de single ‘Let Her Go’ staat het album nu in de Top 5 van iTunes. ‘Let Her Go’ was vorige week 3FM Megahit en is deze week 538 Alarmschijf.

Mike Rosenberg start begin 2000 de band Passenger. In 2007 verschijnt het debuutalbum ‘Wicked Man’s Rest’. Wanneer de band snel daarna uit elkaar gaat, kiest Mike ervoor als solo-artiest onder de naam Passenger door te gaan. Mike reist door Europa en speelt als straatmuzikant en verdient zo het geld om zijn albums op te nemen. Mike: “This pays for everything really, it’s crazy. I’ve funded my last four records basically from busking, so it’s a godsend really. It’s an amazing thing to have stumbled upon because it is the dilemma for every musician, how do I put a hundred per cent of myself into my music whilst keeping myself together?”

Met zijn liefde voor reizen en spelen, vertrekt Mike in 2009 naar Australie waar hij o.a. optreedt in het voorprogramma van Lior en zijn uit 2010 afkomstige album ‘Flight Of The Crow’ opneemt. Dit is een succesvolle introductie in de Australische muziekscene en ook het nieuwe album ‘All the Little Lights’ wordt daar opgenomen, met bijdragen van een aantal Australische muzikanten als Boy & Bear drummer Tim Hart, jazz bassist Cameron Undy en toetsenist Stu Hunter, van Katie Noonan & The Captains.

Na eerder dit jaar op tour te zijn geweest in de UK met Jools Holland en John Butler Trio, speelt Passenger dit najaar als support act voor Ed Sheeran in Europa en staat hij op 20 november a.s. in de Heineken Music Hall. In het nieuwe jaar zal Passenger zijn eigen tour starten en geeft hij op 6 februari een concert in Paradiso in Amsterdam.

Luister en kijk hier naar de single ‘Let Her Go’:

[bol_product id=”1000004013188113″ price_range=”undefined” name=”Passenger” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1351517412_links.css”]