Allen Stone

Intiem concert in de Oude Zaal van de Melkweg.

Wie er in april bij was, zal het beamen: Allen Stone is een van de grootste soulsensaties van de laatste tijd, die live bovendien meer dan zijn mannetje staat. Op maandag 26 november 2012 stond ‘the new voice of soul’ op het podium van de Oude Zaal in De Melkweg.

Op zaterdag 7 april maakte Nederland in een tot de nok gevulde Kleine Zaal van Paradiso voor het eerst live kennis met Allen Stone. De ‘nerdy’ domineeszoon uit Seattle, geboren te Chewelah (Washington), had er geen enkel probleem mee om zijn publiek om de vinger te winden. Het concert ontving louter enthousiaste reacties. Samen met de rasmuzikanten uit zijn begeleidingsband weet Stone dan ook moeiteloos pop, R&B, folk en vintage gospel te vermengen tot een toegankelijk en geheel eigen geluid. Wel eens bestempeld als de blanke kruising tussen Prince en Stevie Wonder, is Allen Stone een soulbelevenis die je niet wilt missen.

Na ‘Last to Speak’ uit 2010, betekende het eveneens in eigen beheer opgenomen album ‘Allen Stone’ (2011) de definitieve doorbraak voor Allen Stone. De plaat is vanaf het eerste moment door alle muziekcritici bejubeld. En niet alleen het album blijkt een succes, ook de vele liveoptredens van Allen Stone zijn steevast ‘sold out’. Allen Stone is een artiest met een gouden toekomst en leeft hij voor het plezier van muziekmaken. Daarom kwam hij dit jaar voor een tweede keer naar Nederland; om te spelen en om harten van nieuwe fans te veroveren.

In het voorprogramma stonden Tingsek en Lisa Lois.

Fotografie: Charles Batenburg

[bol_product id=”1000004012373575,1000004007145488″ price_range=”undefined” name=”allen stone” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1354007629_links.css”]