Coby Grant

Interview met Australische zangeres.

Coby Grant komt oorspronkelijk uit Australië. Ze schrijft mooie liedjes, die soms vrolijk dan weer melancholisch klinken. Haar debuutalbum ‘Is In Full Colour’ ligt in de winkels en op 25 november staat ze op het Songbird Festival. Een mooie aanleiding voor een goed gesprek.

Door Anneke Ruys

Je bent al vroeg begonnen met muziek.

Ik schreef al liedjes toen ik nog op school zat. Mijn allereerste optreden deed ik op mijn zestiende. Dat beviel zo goed dat ik het toen al zeker wist: ik wilde verder in de muziek.

En daar heb je meteen werk van gemaakt.

Ik heb eerst mijn school afgemaakt en daarna ben ik nog een paar jaartjes naar de universiteit gegaan. Toch was er maar één ding waar mijn hart lag en dat was muziek. De enige manier om door te breken in de muziek was verhuizen van Perth naar Melbourne. Want daar gebeurt het allemaal op muziekgebied in Australië.

Heb je daar optredens kunnen regelen?

Ik moest alles zelf doen, een echte self made woman haha. Ik boekte al mijn shows en tourde 4 x door Australië. Zo deed ik de voorprogramma’s van Don McLean en van Newton Faulkner. Van muziek alleen kon ik nog niet leven. Dus had ik verschillende baantjes om mijn muziekcarriere te bekostigen.

Maar het bleef niet bij Australië alleen.

Ik realiseerde me dat ik het land uit moest wilde ik een universele carriere hebben. In 2011 heb ik meer dan 200 shows gegeven in Europa en Amerika. Daar heb ik ook gewerkt aan mijn debuutalbum ‘Is In Full Colour’. Mijn single ‘A Song About Me’ is een groot succes. Die werd meerdere keren gebruikt voor reclames in Scandinavie en Australie.

Nu woon je in Europa.

Tegenwoordig woon ik in Duitsland. Van daaruit kan ik alles makkelijker regelen.In Duitsland heb ik inmiddels een mooie carriere opgebouwd. Ik weet zeker dat er meerdere landen zullen volgen.

Wat kun je vertellen over je debuut-album?

‘Is In Full Colour’ ben ik ten voeten uit. De meest teksten gaan over mezelf en alles wat ik meemaak. Ze lezen bijna als een dagboek. Als je de hele plaat gehoord heb ken je me redelijk goed denk ik.

Wat schuilt er achter je liedje ‘A Song About Me’?

Zoals de titel al zegt gaat het helemaal over mij. Ik ben gek op zingen en muziek maken. Om iets te bereiken in mijn leven moet ik soms heel hard werken. Vooral in het begin was het erg zwaar. Toen schreef en zong ik niet alleen muziek, maar deed ook nog eens alle PR om mijn carriere heen. Dat was echt te veel van het goede. Maar hard werken werpt ook zijn vruchten af. Tegenwoordig heb ik een PR team om me heen en kan ik me alleen maar met muziek bezig houden.

Op 25 november sta je op het Songbird festival. Wat betekent dat voor je?

Echt heel veel! Ik hoor van veel mensen dat het een geweldig festival is. Er staan ook een hele hoop inspirerende artiesten. Ik weet nu al dat dat een heel bijzonder optreden voor me zal worden waar ik met een mooi gevoel op terug zal kijken.

Coby Grant staat op 25 november op het Songbird festival in De Doelen in Rotterdam. Haar optreden daar is om 20.15 in de Jurriaanse Foyer.

www.songbirdfestival.nl

[bol_product id=”1000004013195672″ price_range=”undefined” name=”Coby Grant” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1352883946_links.css”]