Distortion Festival

Nieuw festival in Klokgebouw Eindhoven.

Distortion vindt plaats op zondag 9 december aanstaande in Klokgebouw Eindhoven en is een nieuw festival dat zich voornamelijk richt op de liefhebbers van metal. Reeds eerder aangekondigd waren: Opeth, Mesuggah, Fear Factory, The Devin Townsend Project, Death Angel, Decapitated, Miss May I, Born From Pain, Hard Resistance, For Today, Texas In July, Heart in Hand en het Grindhovenblok bestaande uit Rompeprop, Leng Tch’e en Cliteater. De kaartverkoop voor Distortion Festival is reeds begonnen via hun website.

De dag voordat Distortion plaatsvindt is het Klokgebouw het toneel voor Speedfest. En terwijl Speedfest dit jaar alweer zijn zevende editie beleeft (en vorig jaar op voorhand uitverkocht met 5.000 bezoekers) is Distortion een nieuw festival dat zich voornamelijk op liefhebbers van metal richt. Speedfest en Distortion passen goed bij elkaar qua muziek, sfeer en achterban, maar waar Speedfest meer rock ’n roll zal ademen, is het bij Distortion ware metal wat de klok slaat. Afgelopen zaterdag 3 november was dit al voelbaar bij de finale van de Metalentenjacht in Dynamo Eindhoven, waarbij het uit Den Helder afkomstige Dystopia als onovertroffen winnaar uit de bus kwam. Aan Dystopia de eer om op zondag 9 december om half drie ’s middags Distortion officieel te openen. Daarna volgen alle andere klinkende namen, waarbij Opeth van 21.00 uur tot 22.00 het festival waardig af zal sluiten. Voor meer informatie over alle bev! estigde bands, klik hier en ook het volledige tijdschema van Distortion staat online.

DISTORTION FESTIVAL 2012
Met: OPETH, MESHUGGAH, FEAR FACTORY, THE DEVIN TOWNSEND PROJECT, DEATH ANGEL, DECAPITATED, MISS MAY I, BORN FROM PAIN, HARD RESISTANCE, FOR TODAY, TEXAS IN JULY, HEART IN HAND, ROMPEPROP, LENG TCH’E, CLITEATER, SPOIL ENGINE, C.B MURDOC, BRASSUM EN DYSTOPIA

Zondag 9 december 2012
Klokgebouw, Eindhoven
Entree: € 35,- (excl. servicekosten)
Entree combiticket Distortion en Speedfest: € 55,- (excl. servicekosten)
Aanvang Distortion: 14.30 uur
Deuren open Klokgebouw: 14.00 uur

De kaartverkoop voor Distortion is reeds begonnen via http://www.distortionfest.nl/ en regionale voorverkoopadressen.

Noot aan de redactie (niet voor publicatie)

Dit persbericht is een rectificatie. In het eerdere bericht (11.00 uur) stonden per abuis een foutief webadres en ticketprijs (combi-ticket) vermeld.