Europe

Europe vitaal in 013.

 

Met ‘The Final Countdown’ scoort de Zweedse rockband Europe in 1986 niet zo maar een hit. Feitelijk kan zowat iedereen dat befaamde synthesizer-intro anno 2012 namelijk nog steeds meeneuriën. Zo zijn er maar weinig gemaakt. Het maakt de groep rond zanger Joey Tempest en gitarist John Norum overigens geen one hit wonder, want ook nummers als ‘Carrie’, ‘Superstitious’ en ‘Rock The Night’ worden hits. In 1992 houdt Europe het voor gezien, maar in 2003 kondigen ze hun comeback aan. Dat heeft ondertussen al meerdere succesvolle tournees opgeleverd. En ook een handvol prima albums waarvan ‘Bag Of Bones’ onlangs is verschenen en zeer positief werd ontvangen door zowel pers als publiek. Deze nieuwe schijf wordt vanavond voorgesteld, maar daarnaast is er natuurlijk meer dan genoeg ruimte ingeruimd voor alle krakers van toen.

Voorprogramma StoneRider maakt geen geheim van waar ze de mosterd halen: Guns N Roses, Led Zeppelin, The Rolling Stones en Thin Lizzy. StoneRider klinkt als een ode aan die bands, met een lekkere southern rock geluid. Op debuut ‘Three Legs Of Trouble’ nog één groot feest, op het dit jaar verschenen ‘Fountains Left To Wake’ halen ze de voet van het gaspedaal met meer psychedelica, zonder ergens aan kracht in te boeten (013)

fotografie: Paul Barendregt

[bol_product id=”1000004012136694″ price_range=”undefined” name=”europe” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1353371678_links.css”]