Rachel Louise

Een boeiend gesprek met de Utrechtse singer-songwriter.

De Utrechtse singer-songwriter Rachel Louise weet hoe je wat bereikt. Door je eigen koers te varen en risico’s durven te nemen kwam ze een heel eind. Haar album ‘Be Your Own Cheerleader’ is het grootste bewijs dat doorzetten zijn vruchten zeker afwerpt.

Je bent half Nederlands-half Amerikaans. Een voordeel?

Best wel ja. Ik heb familie in Los Angeles dus ik kon daar op mijn zeventiende een opleiding volgen aan het Musican Institute in Hollywood. Ik heb daar ook voet aan de grond voor een eventuele carriere in Amerika.

Toch ben je teruggegaan naar Nederland.

Ik wilde hier nog vier jaar conservatorium doorlopen. De opleiding was jammer genoeg niet wat ik ervan verwacht had. Dus heb ik besloten om mijn studie te stoppen. Ik realiseer me nu dat ik door veel op te treden veel meer kan bereiken.

In 2011 bracht je je eerste EP uit.

Ja dat was ‘Living In Holland’ met daarop het radiohitje ‘At The Disco’. Ik kreeg er heel veel aandacht door en aanbiedingen voor optredens. Ook kon ik mij gaan focussen op mijn debuutalbum.

De titel is ‘Be Your Own Cheerleader. Wat schuilt daarachter?

Ik bedoel er vooral mee dat je zelf je keuzes moet maken in je carriere en je eigen koers moet varen. Geen compromissen maar helemaal je eigen gevoel volgen. Dat geeft toch vaak ook de meeste voldoening.

Je broer is heel belangrijk in je carriere.

Ja dat is zeker waar. Hij drumt in mijn band, is de bandleider en heeft ook de liedjes meegeschreven. Dat is een heel fijn gevoel, ook omdat we zo close met elkaar zijn. We kunnen ook compleet eerlijk tegen elkaar zijn en dat is heel belangrijk in de muziek.

De liedjes op het album zijn erg persoonlijk.

Ze gaan over mijn leven, heden en verleden en hoe ik muziek beleef. Toen ik de liedjes samen met mijn broer schreef was dat terugblikken en vooruitkijken. We zijn nu 25 en 23 jaar en realiseerden ons dat we geen tieners meer zijn. Als je ouder wordt kijk je ook veel terug naar de dingen die je – alleen of samen – beleefd hebt.

Je bent nu echt op de goede weg met je muziek.

Dat voel ik ook, al zijn er ook momenten dat ik twijfel. Een artiestencarriere betekent vallen en opstaan. Opgehemeld worden, maar ook nare kritiek ontvangen. Daar moet je tegen kunnen. Mijn moeder zij vroeger altijd you gotta be your own cheerleader en dat hou ik altijd voor ogen. Je moet het uiteindelijk toch allemaal zelf doen.

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Ik heb er zeker een goed gevoel over. Mijn muziek wordt goed opgepikt en dat opent weer meerdere deuren. In december doe ik een korte clubtour en daar kijk ik erg naar uit. Ook 2013 komen er weer verrassingen op mijn  pad. Ik ben er klaar voor en wil er helemaal voor gáán.

Rachel Louise clubtour

13 december: Paard van Troje, Den Haag

14 december: Patronaat Haarlem

15 december: Tivoli De Helling Utrecht

www.rachellouisemusic.nl

[bol_product id=”1000004013118411″ price_range=”undefined” name=”Rachel Louise” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1352376843_links.css”]