Sandra van Nieuwland

The Voice-kandidaat behaalt unicum in de iTunes Top 30.

Kandidaat Sandra van Nieuwland van het succesvolle tv-programma The Voice of Holland scoort, nog vóórdat de talentenjacht is afgelopen, een unicum in de iTunes Top 30.

Ze bezet met drie liedjes de gehele Top 3 van de meest actuele hitlijst van Nederland die wekelijks door Q-music wordt uitgezonden. Het gaat om haar covers van Beggin (Madcon),  Keep Your Head Up (Ben Howard) en More (Usher) die nu dus op respectievelijk 1, 2 en 3 staan.

“Het is al vaak gebeurd dat liedjes uit The Voice of Holland (in ofwel het origineel ofwel de coverversie) in de iTunes Top 30 binnenkomen, maar wat Sandra nu presteert is echt nog nooit voorgekomen”, aldus Wouter van der Goes, dj/presentator van de iTunes Top 30. “Alleen in de iTunes Top 30 zie je direct terug wat er echt nú leeft in muziekland. Dat een tv-programma met wekelijks 3 miljoen kijkers die lijst nu beheerst is niet meer dan logisch”.

De iTunes Top 30 is een weekoverzicht van alle downloads in de (Nederlandse) iTunes Store. Exclusieve uitzending op Q-music: iedere vrijdag 13.00-16.00 uur en zaterdag 12.00-14.00 uur.

Q-music is overal te ontvangen via de ether, op 100.7 fm en 100.4 fm,
de kabel, Q-music app of via q-music.nl.

Foto: Paul Barendregt