Stooshe

Britse damestrio is bepaald geen meidengroepje.

Al vaak is gebleken dat de BBC met hun jaarlijkse ‘Sound of…’ lijst waar de volgens hen meest veelbelovende nieuwe artiesten voorkomen, het meestal wel bij het juiste eind heeft.

Eerdere genomineerde namen als Adele, Keane, Mika, Jessie J. en The Vaccines hebben die belofte inmiddels ruimschoots waargemaakt. En ook Michael Kiwanuka die als winnaar van ‘Sound of 2012’ uit de bus kwam heeft zichzelf al lang en breed bewezen. Op die laatste lijst waar hij dus als winnaar werd uitgeroepen stonden ook het Britse damestrio Stooshe.

De dames Alexandra Buggs, Courtney Rumbold en Karis Anderson moesten het dan wel in de lijst van de BBC afleggen tegen namen als Michael Kiwanuka en Frank Ocean, maar toch zijn ze in 2012 in hun thuisland al aardig opgevallen. Met de single ‘Black Heart’ hebben de dames al bewezen niet zomaar het volgende meidengroepje te zijn. De single waarin R&B gecombineerd is met het terug grijpen naar oude Motown achtige soul zorgde voor een top 3 hit in de UK. Eerder dit jaar deed de single ‘Love Me’ met de rapper Travie McCoy het ook al vrij goed in de Britse hitlijsten.

Als derde single proberen ze het nu met een cover van ‘Waterfalls’ van TLC. Op 26 november verschijnt hun debuutalbum dat simpelweg ‘Stooshe’ zal gaan heten. Aan het album heeft onder andere Future Cut meegewerkt die eerder hebben samengewerkt met Lily Allen, Shakira en Kelis. Momenteel mogen ze het voorprogramma verzorgen voor Jennifer Lopez tijdens haar ‘Dance Again World Tour’. Thuisland Groot-Brittannië hebben ze inmiddels al weten te veroveren. Nu nog de rest.

Tekst: Peter van Cappelle

Fotografie: Harold Versteeg

Lees ook ons interview met Stooshe!

[bol_product id=”1000004013010996″ price_range=”undefined” name=”stooshe” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1351894201_links.css”]