Team Me

Noorse band verrast Rotterdamse Rotown.

De jeugd heeft de toekomst, wat duidelijk ook opgaat voor de enthousiaste kids van Team Me. Dit zooitje ongeregeld uit Noorwegen trekt werkelijk alle registers open om hun kleurrijke indiepop bij te zetten.

Laagje voor laagje bouwt het zestal hun opgewekte klankpartijen uit tot een euforisch hoogtepunt, vol aanstekelijke melodieën en uitzinnige samenzang. Als de vrolijke achterneefjes van Arcade Fire dus eigenlijk, compleet met rinkelende belletjes, warme violen en vooral veel percussie.

Tegelijkertijd hoor je ook hun Scandinavische achtergrond terug, met name wanneer de groep flirt met uitgesponnen postrockinvloeden. Op deze momenten openbaart zich de wonderlijke wereld zoals we die kennen van Sigur Rós. Desalniettemin weet Team Me een eigen stempel te drukken op het genre, geleidt door oprechte blijdschap en een naïef optimisme. Zonder twijfel één van de leukste muzikale ontdekkingen van afgelopen jaar! (Rotown)

Fotografie: Erik van ’t Hof