The Who

Maar liefst 3 releases deze week van Britse rockband.

Liefhebbers van The Who kunnen hun hart ophalen, want deze week verschijnen meerdere albums van de invloedrijke Britse rockband. De eerste release is de heruitgave van het
debuutalbum van The Who: ‘My Generation’. Na een geflopte single beseften Roger Daltrey, Pete Townshend, John Entwistle en nieuwe drummer Keith Moon dat hun eerste album de aandacht moest trekken, hetgeen gebeurde. Samen met producer Shel Talmy schreef de band geschiedenis. Hoogtepunten op het album zijn ‘I Don’t Mind’, ‘The Kids Are Alright’ en natuurlijk titelnummer ‘My Generation’, waarop Daltrey het gestotter van een speedverslaafde junk nadoet. Deze klassiekers werden lijfliederen voor een generatie van onderdrukte, gekwelde jeugd en The Who wist deze emoties perfect vast te leggen. Het legendarische album komt nu opnieuw in mono uit, waardoor het album klinkt zoals de band het in 1965 bedoeld heeft.

De tweede release van The Who is het concert ‘Live at Hull’ uit 1970, welke door sommige kenners als de beste live-registratie van de band wordt beschouwd. The Who’s legendarische kracht en volume kwamen live het allerbest tot hun recht. Waar in de studio de magie en energie van de band niet altijd kon worden vastgelegd, spatte het er bij de live shows vanaf. De Hull-show werd een dag na het concert in Leeds opgenomen, dat eerder op cd werd uitgebracht. Roger Daltrey wilde eigenlijk liever het Hull-concert uitbrengen omdat hij dat beter vond, maar de baspartijen waren niet goed opgenomen. Nu eindelijk komt het concert voor het eerst los op cd uit – inclusief de teruggevonden baspartij van John Entwistle.

Ten slotte worden de studioalbums van The Who deze vrijdag uitgebracht in een gelimiteerde vinyl boxset. Alle albums zijn geremasterd door Jon Astley en komen nu op audiofiel vinyl uit. De albums zijn verpakt in een hardcase box en hebben allemaal vernieuwd artwork, inclusief posters zoals bij de oorspronkelijke persingen.

[bol_product id=”1000004000036782,1000004000036767,1002004004550289,1002004006824349″ price_range=”undefined” name=”the who” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1353314638_links.css”]