Mindpark & Signe Tollefsen

Benevelend concert in Muziekgebouw Eindhoven.

Op 3 december stond Mindpark en Signe Tollefsen in het Muziekgebouw in Eindhoven.

‘I was not The only one start’ is een nummer  met 2 gitaren, heel breekbaar. Daarna ging de voltallige band met ‘Mindpark’ meespelen. Een nummer voor degene die al aan de whisky zitten is ‘Spinning my whisky’. De 4 gitaren en drum misterieus zijn breekbaar maar toch powerful. Het nummer is nog niet helemaal af en toch wordt er al geklapt.

De gitaren spelen mooie sfeervolle riedeltjes die elkaar perfect aanvullen. De heldere stem van Signe doet de rest.
De dynamiek in de nummers zorgen telkens voor verassende wendingen. Hard gedanst op het nummer give me a reson to love me speelt ze voor haar moeder die ook in de zaal zit vanavond. Ze was geen makkelijk kind en vulde haar bed met kleding zodat het leek dat ze sliep en ging ondertussen dansen.

Na de pauze gingen ze verder met waar ze gebleven waren: sfeervolle muziek. Signe speelt een volgend nummer door telkens over een opgenomen geluid heen te zingen/spelen. Ralf Timmermans op gitaar heeft ook 2 platen van signe mee opgenomen. Na
jetlag het nummer home coming geschreven als je niet meer weet waar je bent.
Dat overkomt iedereen wel eens. De bassist had een ongelooflijke taak om na
een repetitie al de hele show mee te spelen, knap!

Nieuws: dit is laatste tour van Signe Tollefsen. Er komt wat nieuws wat beter is. De Nieuwe naam is Ziggizagger voor nieuwe muziek, komend jaar moeten we die naam in de gaten houden. Het laatste nummer is een cover van Michael Jakson ‘Dirty Diana’. Een mooie bewerking die het nummer aanhoorbaar maakt. Ze eindigt zoals ze begon samen met Ralf op het podium.

Tekst en fotografie: Hans Kreutzer