3FM Serious Request

Laura Jansen en Tom Chaplin zingen ‘Same Heart’ voor goede doel.

Het officiële themanummer van 3FM Serious Request 2012 heet ‘Same Heart’. Laura Jansen schreef de song en zingt het duet samen met Tom Chaplin van Keane. Alle opbrengsten van de downloads en streams van ‘Same Heart’ worden gedoneerd aan het doel dat met 3FM Serious Request centraal staat: de bestrijding van babysterfte.

Laura Jansen schreef ‘Same Heart’ na een verzoek van 3FM. Laura: “Ik wilde niet iets maken dat klein en verdrietig was. Ik wilde dat het optimistisch en luid werd en de aandacht trok naar het thema waarvoor het geschreven is’. De Nederlands-Amerikaanse zangeres schreef ‘Same Heart’ uitdrukkelijk als duet en koesterde een wens dat Keane-frontman Tom Chaplin de mannelijke stem zou vertolken. Nadat Tom het lied had gehoord was hij direct enthousiast: “Het is de eerste keer in mijn carrière als zanger dat ik heb toegezegd een duet aan te gaan onder mijn eigen naam. De song raakte me persoonlijk, het is geweldig om een liedje te horen met zoveel soul. Het nummer klonk zo geïnspireerd en ik kon direct begrijpen wat de connectie was met het thema.”

Afgelopen dinsdag ging ‘Same Heart’ in première bij Giel op 3FM en meteen diezelfde dag al stond het nummer bovenaan de iTunes-hitlijst. Bekijk de tekstvideo hier. Eveneens op YouTube vind je een interview met Laura en Tom.