CCC Inc.

Benefietconcert in Theater de Wegwijzer in Nieuw en St. Joosland.

Theater “de Wegwijzer” is een klein theater in Nieuw en st .Joosland in Zeeland waar maximaal 80 mensen kunnen genieten van muziek ,cabaret en andere kunstvormen. Eigenaars Arnout Schop en Trudi Wams hebben hun droom in 2003 kunnen waarmaken:

Een school ombouwen tot theater om daarmee een speelplaats te creëren voor aankomend theater- en muziek talent en een plaats waar professionele bespelers voorstellingen kunnen spelen of uitproberen . De oude school is knap omgetoverd tot een theater met een prachtig beschilderd plafond en een prachtige akoestiek.

“ Grote”  namen waaronder o.a. Freek de Jonge ,Youp van t Hek ,Paul van Vliet en anderen speelden hier en nu de groep Doe Maar in het Gelredome met de Symfonica in Rosso tour klaar is zagen Jan Hendriks (gitaar)en Ernst Jansz (zang, gitaar en piano o.a.) kans in de maanden november en december 2012 een keer of 8 met de andere CCC.Inc bandleden op te treden en weer samen folk and blues muziek te maken.

CCC.Inc werd gisteren aangevuld met bassist Richard Wallenburg.

Vele nummers van de in 2012 uitgekomen Cd Jack Owned A house” kwamen voorbij maar ook oude hits zoals: ‘St James Infirmary’ en de ‘Midnight special’ waren een paar speciale hoogtepunten van de show Verder was een topper: de Beatles song ‘I’ve Just Seen A Face’, meesterlijk gezongen door Huib Schreurs.

De band bestaat in 2012 45 jaar dus muzikaal was het een ervaren en goed gesmeerde machine. Ervaring, enthousiasme en de liefde voor muziek en wellicht ook het feit samen te mogen en te kunnen spelen straalden van het toneel af.

Ernst Jansz deed ook een solo nummer uit zijn “Dromen met Johanna tour “, het solo programma waarmee hij de avond ervoor ook in hetzelfde theater stond.

‘Dromen van Johanna’ is het programma waarin Ernst Jansz zijn favoriete en door hem vertaalde Bob Dylan nummers zingt .Ook echt een aanrader dat te gaan zien.

Geschiedenis van de band CCC Inc:

In 1967 wordt CCC Inc. opgericht in Amsterdam.

De band speelt dan nog voornamelijk folk en bluesmuziek en wordt enige tijd geboekt door Lennaert Nijgh.

Rond 1969 krijgt CCC haar bekendste bezetting:

Joost Belinfante, viool, zang; Jaap van Beusekom, banjo, zang; Ernst Jansz, wasbord; Jan Kloos, gitaar; Appie Rammers, bas en Huib Schreurs, mondharmonica.

In 1970 trad de band op als een van de weinige Nederlandse groepen op het hoofdpodium van het legendarische Popfestival van Kralingen en stond in 1971 op Pinkpop.

CCC is buitengewoon succesvol in het clubcircuit en wordt huisorkest van Paradiso, de Melkweg en de Kosmos.

In 1974 stopte de groep er even mee, althans zo leek het!

Tijdens jaarlijkse bijeenkomsten wordt nog steeds muziek gemaakt en bij tijd en wijle ook opgetreden.

Opnames van deze sessies zijn te horen op de 12-CD box met het verzameld werk, die ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan is verschenen. Ook besluit CCC weer regelmatig te gaan optreden.

De pers anno nu over CCC Inc.: ‘CCC Inc. is na al die jaren nog steeds de beste folk- en americanaband van Nederland’ (NU.nl). ‘Eén van de interessantste en beste bands die Nederland rijk is’ (DeRecensent.nl).

Verslag en foto’s : Hans Colijn