FortaRock XL

Weer nieuwe namen aangekondigd.

Vandaag kunnen we maar liefst vier nieuwe namen toevoegen aan het programma van FortaRock XL, te weten Airbourne, Amon Amarth, Five Finger Death Punch en Entombed.

Eerder zijn Rammstein, Volbeat, Motörhead, Hatebreed, Enslaved en Delain al aangekondigd voor het festival. FortaRock XL vindt plaats op zaterdag 1 juni 2013 in het Nijmeegse Goffertpark en de voorverkoop van FortaRock XL is reeds begonnen via www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

De Australische band Airbourne staat maar voor één ding en dat is onvervalste hardrock in zijn puurste vorm. Ongenaakbaar opzwepend, rauw en wild met messcherpe riffs & hooks, pompende drums en een zanger die exact weet hoe een groot publiek te bespelen. Het Zweedse Amon Amarth staat al jaren aan de top in het melodieuze death metal genre en weet nog steeds het ene na het andere topalbum af te leveren. De mythische thematiek zorgt er mede voor dat het publiek op 1 juni volledig meegesleurd zal worden in de woeste wereld der Vikingen. Five Finger Death Punch maakt al drie albums lang furore met heavy groovende metal en een recht voor zijn raap attitude. Agressieve nummers worden afgewisseld met pakkende melodieuze songs die zich razendsnel in je hoofd nestelen. Entombed heeft zich bewezen als een van de meest innovatieve metalbands die het ge! nre rijk is. De band heeft diverse klassiekers op haar naam staan en is in twintig jaar geëvolueerd van pure death metal naar de zogenaamde death ‘n roll met een volstrekt uniek en eigen geluid.

Inmiddels staat de teller van het aantal bevestigde bands op FortaRock XL op tien. Uiteindelijk zal de definitieve line-up uit zo’n twintig acts bestaan met verdeeld over drie podia zowel gevestigde namen als nieuwkomers binnen de metal en heavy rock.

Voor meer informatie over FortaRock XL: http://www.fortarock.nl/.

FORTAROCK XL
Met o.a. Rammstein, Volbeat, Motörhead, Airbourne, Amon Amarth, Hatebreed, Five Finger Death Punch, Entombed, Enslaved en Delain

Zaterdag 1 juni 2013
Goffertpark, Nijmegen
Entree: € 75,- (excl. servicekosten)
Aanvang FortaRock XL: 12.00 uur
Festivalpoorten open: 11.00 uur

Kaarten voor FortaRock XL zijn te koop via: http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).
FortaRock XL is presented by 3FM en wordt georganiseerd door FortaRock, Mojo Concerts en LOC7000.