Frozen Planet in Concert

Een muzikale en filmische ervaring in Ziggo Dome.

Na uitverkochte concerten in o.a. Los Angeles, Tokyo en Chicago brengen BBC Earth en Niehe-van Lambaart Theaterproducties het magische Frozen Planet in Concert voor het eerst naar Europa.

Op 13 april a.s. is deze adembenemende productie met het grootste HD projectiescherm van ons land en het 80 koppig groot Gelders Orkest eenmalig te zien in de Ziggo Dome Amsterdam.

Frozen Planet in Concert brengt de sensationele beelden uit de gelijknamige baanbrekende BBC natuurdocumentaire tot leven, begeleid door het Gelders Orkest onder leiding van de veel geprezen – Oscar genomineerd en Emmy Award winnende – componist en dirigent George Fenton, die ook zelf de muziek voor Frozen Planet componeerde. Dankzij de spectaculaire cinematografie en de intense muziek, waant u zich werkelijk voor even in de ijzige wereld van de Noord- en Zuidpool.

Frozen Planet in Concert

Tijdens Frozen Planet in Concert beleeft u een muzikale en filmische ervaring die u meesleept in de wonderen van de natuur. De sensationele HD beelden van de grootse bevroren wildernis van de Noord- en Zuidpool worden vertoond op een scherm van maar liefst 18 meter breed terwijl ze verbaal en muzikaal begeleid worden door het Gelders Orkest onder leiding van George Fenton, die eerder muziek componeerde voor hit films als ‘Anna & The King’,’ You’ve got Mail’, ‘Ghandi’ en ‘Cry Freedom’ en veel bekende BBC natuurdocumentaires zoals ‘Earth’, ‘Planet Earth’ en de recente Nederland 1 kijkcijfer hit ‘Earthflight’. Fenton neemt u mee in een avontuur waarin dieren in een overdonderende natuur vol extremen de hoofdrol spelen. Hij zweept het Gelders Orkest op terwijl hij u tevens vertelt over de geheimen van de totstandkoming van de documentaire, maar ook hoe hij zijn inspiratie vond om de indrukwekkende muziek voor de serie te creëren. De show is geschikt bezoekers vanaf circa 8 jaar en zal waar nodig simultaan worden vertaald naar het Nederlands.

Frozen Planet

In het visuele natuurspektakel ‘Frozen Planet’ nemen de BBC documentairemakers de kijker mee door de ongerepte natuur in de verste en koudste uithoeken van de wereld die qua omvang, schoonheid en extreme omstandigheden met niets op aarde te vergelijken is.

In een ijskoude wereld zien we zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid. De bijzondere levens van pooldieren worden op de voet gevolgd in ongekende close-ups in HD kwaliteit: van ijsberen en jagende wolven tot pinguïns die een winter lang bij een temperatuur van 70 graden onder nul op een ei broeden, orka’s die, door middel van het maken van golven, een zeehond van een ijsschots weten af te spoelen en de migratie van walvissen en hun jongen aan de kust van de Grote Oceaan. De monumentale serie toont verbluffende staaltjes dierengedrag, fraaie panorama’s van ongerepte wildernis en zo nu en dan ook hartverscheurende taferelen die onlosmakelijk verbonden zijn met de dierenwereld, de ijzige kou en omstandigheden die op de uiterste zuid- en noordpunten van de aarde heersen. Een adembenemend portret van een ontzagwekkende wondere wereld vol extremen.

Toen de serie in 2011 voor het eerst in Nederland werd uitgezonden trok de documentaire reeks maar liefst bijna twee miljoen kijkers per aflevering. Op veler verzoek herhaalt de EO BBC’s ‘Frozen Planet’ vanaf Tweede Kerstdag op Nederland 2. ‘Frozen Planet’  behoort samen met zijn voorgangers ‘Planet Earth’ en ‘Life’, tot de bekendste en meest succesvolle natuurdocumentaires ter wereld.

Producent Erwin van Lambaart: “Wij zijn er ronduit trots op dat de BBC ons het recht heeft gegeven dit mooie muzikale evenement in Nederland te mogen produceren. Het is voor de eerste keer dat de inmiddels geroemde akoestiek van de Ziggo Dome zal worden gebruikt door een groots symfonie orkest. Het is een onvergetelijke ervaring om de indrukwekkende en epische beelden van de documentaire letterlijk tot leven te zien komen middels een 80 koppig orkest. Op de wereld première in Los Angeles afgelopen  juli  werd ik geraakt door het originele concept van het evenement en de eerbied voor onze prachtige natuurwereld.

www.frozenplanetinconcert.nl

Frozen Planet in Concert – 13 april 20.00 uur, Ziggo Dome Amsterdam.

Kaarten van €22,50 tot €49,50. Golden Seats inclusief souvenirboek € 59,50.

Verkrijgbaar via See Tickets Op 0900-1353 of www.seetickets.nl of via www.frozenplanetinconcert.nl