Lindsey Stirling

Klassieke violiste met elektronische dubstep komt naar Oosterpoort en 013.


Ze heeft wereldwijd, vooral onder gamers, miljoenen fans en is de eerste artieste die klassieke viool met moderne dans op een geloofwaardige manier weet te combineren. Met haar zelf gecomponeerde nummers, kristalzuiver vioolspel en fabelachtige eigen choreografieën is Lindsey Stirling een regelrechte sensatie. Het Amerikaanse multi-talent maakt haar debuut in Nederland op 16 januari in 013 en op 17 januari in De Oosterpoort. De kaartverkoop start vrijdag 7 december om 10.00 uur via de websites van de zalen en Ticket Service Nederland.

Lindsey Stirling geeft aan alles haar eigen twist en werkt aan een mateloze populariteit via de diverse social media-kanalen. Zo zal ze vandaag (maandag 3 december 2012 om 22.00 uur) via een live-chat op haar Facebook-pagina zelf haar volledige Europese tour aankondigen. Ook is Stirling een veel bewonderde artieste op YouTube. Op het kanaal Lindseystomp zijn haar talloze én zelf geregisseerde video’s, waarop een unieke combinatie van klassieke viool en elektronische dubstep stijl met geanimeerde hedendaagse dans te zien zijn, miljoenen keren bekeken.

Groeiende populariteit

Lindsey Stirlings populariteit groeit met de dag. Ze stond in de finale van ‘America’s Got Talent’, was te zien op E3 (Electronic Entertainment Expo) in Los Angeles en trad o.a. al op in Londen, Italïe en Kenia. Haar YouTube-kanaal heeft inmiddels meer dan 640.000 abonnees en haar eerste live optredens in Amerika zijn telkens binnen enkele dagen uitverkocht. In september bracht Stirling haar eerste titelloze album uit, waarvan haar populairste nummer ‘Crystallize’ al meer dan 300.000 keer verkocht is via iTunes. Dankzij haar rol in videogames als ‘The Legend of Zelda’ en ‘Skyrim’, is het aantal Lindsey Stirling-fans explosief toegenomen. Ongetwijfeld zal zij ook tijdens haar optredens in Nederland een aanzienlijke schare bewonderaars aan zich weten te binden.

Kaartverkoop:

Woensdag 16 januari 2013
013 – Tilburg
Entree: € 14,50 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.013.nl en www.ticketservice.nl
Donderdag 17 januari 2013
De Oosterpoort – Groningen
Entree: € 14,50 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.de-oosterpoort.nl, www.ticketservice.nl en 0900 – 300 12 50 (€ 0,45 p/m)

Kijk op haar website voor meer informatie over Lindsey Stirling.