Moke

Amsterdamse rockband doet 21 maart Patronaat aan.

Op donderdag 21 maart 2013 zal de Amsterdamse rockband Moke weer in Patronaat te zien zijn met hun Collider clubtour.

Moke is al sinds 2007 een begrip in Nederland. Met hun eerste twee succesvolle albums waren zij live te bewonderen op Lowlands en Pinkpop. Ook in het buitenland werden hun live capaciteiten herkend. Zo tourden zij door Europa met bands als Paul weller, Keane en Amy McDonald. Want spelen, dat kunnen ze en dat zullen ze op donderdag 21 maart 2013 wederom in Patronaat bewijzen.
Een band is meer dan de som der delen. Dat is bij Moke ook zo. Zet deze vijf muzikanten bij elkaar en je krijgt de unieke Moke sound. Het derde album van de Amsterdammers heet Collider. Dat betekent ‘deeltjesversneller’. Laat alle delen eens goed botsen met elkaar en dìt komt er uit. 11 gloednieuwe songs, die meer kleur uitstralen dan voorheen.

In 2007 is Moke er ineens. Het debuut Shorland met daarop o.a. de singles Last Chance en Here Comes The Summer, behaalt goud met een verkoop van 40.000 exemplaren. Twee jaar later verschijnt het eveneens zeer succesvolle The Long And Dangerous Sea. De band speelt tweemaal op Lowlands en op Pinkpop, de laatste maal met het Metropole Orkest, waarmee het ook een live album uitbrengt. Daarna trekt Moke de theaters in met hun over de dood handelende programma Till Death Do Us Part. Ze oogsten lof voor hun smaakvolle repertoirekeus. Internationaal zijn hun grote capaciteiten ook herkend. Moke heeft getoerd in Europa met Paul Weller, Keane en Amy MacDonald.

Op album nummer 3, Collider springen de kleuren er plot feller uit, het contrast tussen licht en donker wordt vergroot. Op Collider hoort de luisteraar 11 heel goede popliedjes. Driemaal is Moke daarvoor met Gordon Groothedde in de Brusselse ICP studio’s geweest.

Qua thematiek is er weinig veranderd, zij het dat de invalshoek weer anders is. Maginn schrijft doorgaans heel persoonlijk, over zichzelf, zijn leven, de band. Ook de bagage die Moke heeft meegenomen van zijn theatertour, waarin de band de uitersten op zocht, zorgt nu voor rijkere tinten. ‘Liefde, dood, eenzaamheid, zorgzaamheid, geloof komen voorbij, allemaal thema’s die Moke al eerder heeft aangeraakt,’ merkt hij op.

Teksten en melodieën zetten een onstopbare deeltjesversneller aan in het hoofd van de luisteraar. Alleen deze band, in deze samenstelling, levert dit unieke album op. Collider openbaart het Goddeeltje, het fundament onder de songs, waarnaar Moke op zoek was. Deze avond kunnen jullie het live horen!

De kaartverkoop is reeds gestart.

© Patronaat

Fotografie: Paul Barendregt

[bol_product id=”1000004012616870,1000004006860108,1000004010515481,1000004005004812″ price_range=”undefined” name=”moke” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1354283843_links.css”]