The Rasmus

Finse rockband speelt in de Melkweg.

 

Op zaterdag 1 december speelde The Rasmus in de Melkweg. Het concert was niet helemaal uitverkocht, maar dat mocht de pret niet drukken. De fans van weleer, maar ook nieuwe fans – veel tienermeisjes – hadden zich verzameld in de Amsterdamse poptempel.

 

Het veelzijdige repertoire van The Rasmus reikt van vrolijke pop tot duistere rock en van zwartgallige gothic tot symfonische metal. De band is bekend van hits als ‘Guilty’, ‘First Day Of My Life’, ‘Living In A World Without You’ en natuurlijk van de monsterhit ‘In The Shadows’.

Vorig jaar is The Rasmus de studio ingedoken om nieuw materiaal op te nemen. Het album genaamd ‘The Rasmus’ is op 18 april 2012 uitgekomen. ‘Our sound has changed a lot throughout the years. We’ve been in this band for almost eightteen years now, I think it makes sense that we’ve changed quite a bit during a long period like that. The sound on the new record is less dark than you might expect.’

Met de nieuwe plaat grijpt de band grijpt terug naar zijn roots. The Rasmus gaat terug naar de sound die zij elf jaar geleden ten gehore brachten op de plaat ‘Into’.

De nieuwe single ‘I’m A Mess’ weerspiegelt de ontwikkeling die de band heeft doorgemaakt en is hieronder te beluisteren (Melkweg)

The Rasmus speelde de volgende nummers:

First day of my life
i’m a Mess
Ghost of Love
Justify
Immortal
Funeral song
Stranger
Livin in a world without you
No fear
In my life
Quilty
F-F-F-falling
Mysteria
In the shadows
Sail away

[bol_product id=”1000004003125315,1000004007469973,1000004003204669″ price_range=”undefined” name=”rasmus” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1354407098_links.css”]

fotografie Paul Barendregt