A Toys Orchestra

Nieuw album “An Introduction to…”.

Ze zijn in 1998 ontstaan uit de post-punk band Mesulid. En in thuisland Italië behoren ze allang tot één van de grootste indiebands. Ze hebben daar inmiddels ook al vier albums uitgebracht. Dit jaar staat voor ze op de planning om het met een nieuw album ook in de rest van Europa te proberen. Maar hiervoor hebben ze eerst nog een compilatie album uitgebracht voor de Europese markt met daarop nummers van hun vorige vier album.

En die verzamelaar geeft goed weer met wat voor band we hier te maken hebben. De band halen de inspiratie uit de rock uit de jaren ’60 en ’70, de indierock uit de jaren ’90, en combineren dat met psychedelica. Hiervan is de track ‘Ease Off The Bit’ een goed voorbeeld. Al zijn er ook nog steeds punk invloeden terug te horen in een nummer als ‘Panic Attack #1’. Terwijl in ‘Peter Pan Syndrome’ en ‘Plastic Romance’ en Beatlesque invloeden niet ver weg lijken te zijn.

Dat het een compilatie album betreft is dan ook goed te horen door de afwisseling van de nummers. Maar het is een goede aanloop tot het nieuwe album.

Sterren: 4,0****

Tekst: Peter van Cappelle

Aanstaande vrijdag zullen ze optreden op het Eurosonic Festival in Groningen.