Best Kept Secret Festival

Arctic Monkeys, Portishead en Sigur Ros op nieuw festival.

Op 21, 22 en 23 juni 2013 vindt op het evenemententerrein van Event Center Beekse Bergen de eerste editie plaats van muziekfestival Best Kept Secret. Arctic Monkeys en Sigur Rós zijn de eerste headline-acts die dat weekend naar Hilvarenbeek komen.

In totaal zullen meer dan 50 acts op diverse podia optreden, waaronder ook alt-J (∆), Portishead, No Age, Swim Deep en SKATERS. Bezoekers schaffen een passepartout voor het gehele weekend aan of losse dagkaarten voor de vrijdag, zaterdag of zondag. Overnachten is mogelijk op het ernaast gelegen campingterrein en vakantiepark. Line-up, festivalterrein, camping, strand, eten en drinken beantwoorden volgens organisator Friendly Fire aan slechts 1 criterium: ‘Dit is het festival waar we zelf naar toe willen.’ Kaarten voor Best Kept Secret festival zijn vanaf maandag 14 januari a.s. te koop.

Festivaldirecteur Robert Swarts: ‘Als muziekliefhebbers en concertorganisator liepen wij de afgelopen jaren vol bewondering rond op Melt!, Way Out West en Primavera Sound. Die buitenlandse festivals focussen 100% op muziek, trekken met een aantal bekende namen een flink publiek, maar besteden minstens zoveel aandacht aan nieuwe acts, bands, uiteenlopende muzikale stijlen en artiesten. Dat doen wij ook.’

ONTDEKKINGSTOCHT
De muzikale ontdekkingstocht staat op Best Kept Secret festival centraal. Daarover zegt woordvoerder Niels Aalberts: ‘Wij denken dat festivalbezoekers in 2013 willen zien en horen waar ze thuis, onderweg en online naar luisteren: van indie en dubstep op 3VOOR12 naar hip hop op Spotify, garagerock op het blog van LeGuessWho, onderwijl luisterend naar alt-J op 3FM. Die brede smaak vertalen we op Best Kept Secret naar ruim 50 acts en verschillende podia. De bosrijke omgeving, nabij gelegen bungalows en camping, het strand, zwemwater, goed eten en drinken dragen bij aan de sfeer die we voor ogen hebben.’ De trailer op YouTube geeft een goede indruk van het terrein, festival, de camping en line-up.
EIGENZINNIG
De Britse Arctic Monkeys en het IJslandse Sigur Rós zijn de eerste publiekstrekkers die Best Kept Secret naar buiten brengt, samen met alt-J, Portishead en enkele kleinere namen. Eerstgenoemde band brengt deze zomer zijn vijfde album uit en staat exclusief op Best Kept Secret. Landgenoten alt-J wonnen in 2012 de prestigieuze Mercury Prize met debuutalbum An Awesome Wave en eindigden bovenaan vrijwel iedere jaarlijst. Sigur Rós bouwde de afgelopen 15 jaar aan een eigenzinnig repertoire dat ook in Nederland grote zalen uitverkoopt. Minstens zo eigenzinnig is Portishead, dat na triphopklassieker Dummy (1994) een eigen koers bleef varen en inmiddels een geheel nieuwe generatie muziekliefhebbers aanspreekt. Ook voor Portishead en Sigur Rós is Best Kept Secret de enige Nederlandse festivalshow deze zomer. De komende maanden maakt Best Kept Secret nog enkele headliners en tientallen nieuwe namen bekend.

Tickets & voorverkoop
De voorverkoop van Best Kept Secret festival start maandag 14 januari 2013 om 10:00 uur. Een passepartout voor 3 dagen kost €99, dagkaarten voor vrijdag, zaterdag en zondag resp. €49, €59 en €59. Een campingticket voor 3 nachten kost €19. Alle prijzen zijn exclusief servicekosten en alle tickets zijn te koop via de website van het festival: BestKeptSecret.nl. Reserveren van een bungalow kan rechtstreeks op de site van vakantiepark Beekse Bergen.

 


Best Kept Secret festival 2013
vrijdag 21 juni, zaterdag 22 juni, zondag 23 juni 2013
Evenemententerrein Beekse Bergen, Hilvarenbeek
website || Facebook || Twitter || Spotify || YouTube || Vimeo || Instagram || Tumblr

Alle festivaltickets zijn vanaf maandag 14 januari 2013, 10:00 uur verkrijgbaar via BestKeptSecret.nl:
Passepartout (3 dagen): €99
Campingticket (3 dagen): €19
Dagkaart vrijdag 21 juni: €49
Dagkaart zaterdag 22 juni: €59
Dagkaart zondag 23 juni: €59
Verschillende bungalows zijn te reserveren via de site van vakantiepark Beekse Bergen
(alle prijzen excl. servicekosten)