Gary Clark Jr.

Maak kennis met een ware gitaarheld.

Gary Clark Jr. mag grootheden als Eric Clapton, The Rolling Stones, Barack Obama en Alicia Keys tot zijn fans benoemen en The New York Times zei het volgende over de gitaarheld: “He may be the next Hendrix.”

Clark Jr. heeft inmiddels al samengewerkt met onder andere Nas, The Roots en Alicia Keys. Laatstgenoemde vroeg hem mee te spelen op haar laatste album en enthousiasmeerde al haar fans om hem in de gaten te houden: “You know who’s killing it? Gary Clark Jr.”, riep Alicia Keys. “Hurry up and Google him before you’re late, because he is, like, so special.” Eric Clapton vroeg Gary Clark Jr. om te spelen tijdens meerdere edities van zijn Crossroads Guitar Festival. Ook dit jaar zal hij weer mogen optreden tijdens het festival naast grote namen als Jeff Beck, John Mayer, B.B. King en Jimmie Vaughan.

Begin vorig jaar mocht hij zelfs optreden voor Barack Obama tijdens het Red, White and Blues event in het Witte Huis en eind vorig jaar stond hij ook op het podium met The Rolling Stones.

Op 14 februari is Gary Clark Jr. te gast bij De Wereld Draait Door en zal hij een optreden geven. De dag erna, op 15 februari, verschijnt het debuutalbum van de zanger, getiteld Blak and Blu. Dit album kun je alvast reserveren bij bol.com en iTunes. Diezelfde dag staat Clark Jr. in een uitverkocht MC Theater in Amsterdam.

©Warner Music

[bol_product id=”1000004013165297,1000004012255556″ price_range=”undefined” name=”gary clark jr” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1359496951_links.css”]