Kyla la Grange

Ashes- Kyla La Grange.

Nadat in haar thuisland Engeland vorig jaar haar debuutalbum ‘Ashes’ al verscheen is nu ook een Nederlandse release aan de beurt. Kyla La Grange is in de Britse media al veel vergeleken met Florence + The Machine. Dit vanwege de bombast en donkerheid in haar songs.

En hier en daar doet ze op haar album inderdaad denken aan Florence Welch. Zo heeft de eerste track ‘Walk Through Walls’ wel wat weg van ‘Dog Days Are Over’. De nummers zitten ook wel aardig in die richting van Florence, Kate Bush en Tori Amos. Vooral aan die laatste doet haar stem vaak denken in een nummer als ‘Woke Up Dead’. Terwijl ‘I Could Be’ weer een The XX feel heeft.

Maar afgezien van de vergelijkingen horen we op ‘Ashes’ een singer songwriter die duidelijk al jaren schrijft. Weliswaar is niet alles even sterk (met ‘You Let It Go’ als mindere track op het album). Maar er staan genoeg nummers op die radio vriendelijk genoeg zijn om haar naam ook in Nederland te vestigen. Zoals de singles ‘Vampire Smile’ en ‘Been Better’ die goed model zou staan voor de rest van het album. En het catchy ‘Walk’ (één van de 4 bonustracks op het album). Wat geen radiovriendelijk nummer is, maar wel het absolute hoogtepunt van het album is het breekbare ‘Heavy Stone’.

In een jaar dat Florence even een sabbatical neemt zou Kyla La Grange dat gat prima kunnen opvullen. Met ‘Ashes’ heeft ze sterk een debuutalbum afgeleverd om naam te maken. Misschien een naam die we komende zomer terug zullen zien op de festivals?

Sterren: 4,0****

Tekst: Peter van Cappelle

Het album ‘Ashes’ van Kyla La Grange is vanaf vrijdag 18 januari ook officieel uit in Nederland.

[bol_product id=”1000004012358895″ price_range=”undefined” name=”Kyla la Grange” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1358181451_links.css”]