Orelha Negra

Groovy beats, loops en opzwepende ritmes in Mezz Breda.

De vijf leden van de Portugese band Orelha Negra vormen samen één levend wezen dat groove beats, samples, loops en dansbare ritmes uitspuwt. De combinatie van persoonlijke ervaringen en roots in de jazz, soul en funk maakt deze hiphop/freestyle/jam band tot een uniek geheel. Met het gelijknamige album zette Orelha Negra zichzelf in 2010 op de kaart en vele optredens volgden.

Sindsdien heeft de band zoveel mooie ervaringen opgedaan, dat het nieuwe album wel anders moest worden. In mei 2012 kwam het tweede album uit met een nieuwe briljante collectie nummers. Elk muziekstuk op het album is een puzzel bestaande uit meerdere lagen met heftige drums, bas en gitaarriffs, maar ook met mooie woorden, herinneringen en zelfs een beetje poëzie.

Orelha Negra gaat de wereld veranderen met een unieke sound waarin je de roots van de zwarte muziek terug hoort, maar ook de Portugese achtergrond van de muzikanten.

Orelha Negra bestaat uit Mira Professional (Samuel Mira aka Sam The Kid) die MPC, synths en voice samples doet, Rebelo Jazz Bass op bas en gitaar (Francisdo Rebelo van o.a. Cool Hipnoise, Spaceboys), Ferrano op drums (Fred van o.a. OiOai, Os Dias de Raiva), Gomes Prodigy op keyboards en synths (João Gomes van Cool Hipnoise en Spaceboys) en Cruz (DJ Cruzfader) achter de draaitafels.

 Website Orelha Negra

Website Greenhouse Talent

Website Mezz

Fotografie: Charles Batenburg

[bol_product id=”1000004012323092″ price_range=”undefined” name=”Orelha Negra” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1358157784_links.css”]