Pien Feith

Zangeres komt met nieuw album.

Onder de titel Tough Love brengt Pien Feith op 11 maart haar tweede studioalbum uit bij V2 Records.

De twaalf nummers op Tough Love, de opvolger van het in 2011 verschenen Dance On Time, vormen een caleidoscopisch landschap waarin Pien Feith eigenzinnige dwarsverbanden legt tussen elektronica en indiepop. De teksten zijn soms pijnlijk eerlijk, maar vaker nog troostend en bemoedigend. Tough Love is een reflectie van Feith als dochter, zus en vriendin. Muzikaal omlijst met subtiele gitaarpartijen, tegendraadse ritmes en mystieke synths. Dat maakt het album niet alleen persoonlijker, maar ook spannender dan haar voorganger.

Muzikaal wordt Pien Feith weer bijgestaan door Melvin Wevers, Peter Akkerman, Pim Verlaek, Bow Evers en, nieuw in de (live)band, Ben Schaipp. Voor de productie zijn Feith en Wevers naar Chicago afgereisd om samen te werken met de Amerikaanse producer Chris Moore (Yeah Yeah Yeah’s, Liars, TV on the Radio). De albumtitel Tough Love kan het best omschreven worden met een quote van Cody Chesnutt: “All songs are love songs, and if not romantic love, they are meant as ‘tough love’. Something you write because you want someone to do better, to be the best they can be.”

Op zaterdag 12 januari speelt Pien Feith op het Noorderslag festival in Groningen. | Bekijk en luister hier vast Oh Radical Me!

[bol_product id=”1000004010982228,1000004010982230″ price_range=”undefined” name=”Pien Feith” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1357629555_links.css”]