Saybia

Deense band viert hun 20-jarig jubileum in Paradiso.

Saybia bestaat 20 jaar en zij hebben besloten dit te vieren door hun debuut-album – dat in 2002 uitkwam – twee dagen lang integraal te spelen in Paradiso. Wij waren er op 8 januari bij.

Saybia wordt in 1992 in Denemarken opgericht, maar krijgt pas in 2001 echte naamsbekendheid als een groot label de band tekent. De nummers van Saybia worden één voor één de hitparade ingestuurd en worden niet alleen in Denemarken maar ook ver daarbuiten opgepikt. Europa is zwaar gecharmeerd van de dromerige poprock, die binnen de kortste keren vergeken wordt met Travis en Coldplay. ‘The Second You Sleep’ is het album waarmee de grote doorbraak van Saybia eindelijk tot stand kwam.

Nu is Saybia een gevestigde naam, ook bij ons. Overal waar ze spelen trekken ze volle zalen, zoals ook gisteren in Paradiso.

Fotografie: Harold Versteeg