Coely

Belgische rapster wil Nederland veroveren.

Opeens was ze daar: Coely! Een negentienjarige Antwerpse met Congolese roots, die met krachtige hiphop en een flinke dosis attitude zich een plek veroverde in de Belgische muziekscene. Inmiddels stond ze in het voorprogramma van Kendrick Lamar, De La soul en Snoop Dogg en schopte haar eerste single het tot ‘Hotshot’ op Studio Brussel. Met de tweede single ‘Nothing On Me’ is ze nu van plan ook Nederland te veroveren, o.a. via het voorprogramma van Nas, op 25 maart in 013 in Tilburg.

Begin 2012 tekent Coely bij independent label Beatville waarmee ze in september haar eerste single ‘Ain’t Chasing Pavements’ uitbrengt. De single wordt direct ‘Hotshot’ bij Studio Brussel, ‘Push’ bij JIM tv en nr. 1 in Humo’s Arriba lijst. Bij de daarop volgende optredens ontpopt ze zich tot volleerd podiumbeest: ze verscheurt Justin Timberlake’s ‘Cry Me A River’ in de Radio 1-sessie van Jasper Steverlinck en doet supports voor uitverkochte concerten van Jessie Ware, De La Soul, Snoop Dogg en Kendrick Lamar. Coely’s tweede single ‘Nothing On Me’ is net uit; bijhorende clip is van de hand van voormalig hiphopper Krewcial. Ondertussen wordt er duchtig verder gesleuteld aan haar debuut EP, die eind maart zal verschijnen.

In Nederland zal Coely, onder meer, samen met Rotterdamse rapper Winne het voorprogramma verzorgen van de show van rap-grootheid Nas in 013 op 25 maart.

Nieuw in de stal van Greenhouse Talent
Coely wordt in Nederland vertegenwoordigd door Greenhouse Talent Netherlands. De van oorsprong Belgische concertpromoter begeeft zich sinds begin 2011 ook op de Nederlandse concertmarkt. De promoter bracht naast artiesten als Usher, Justin Bieber, Birdy, Jennifer Lopez, Beyoncé, Leonard Cohen en shows van de Harlem Globetrotters en stand-up comedian, ook vele rapartiesten naar het Nederlandse clubcircuit, waaronder Trey Songz, Drake, J Cole, Tyga, Kid Ink en Nas. Sinds vorig jaar vertegenwoordigt Greenhouse Talent Netherlands ook artiesten in Nederland en tekende naast Coely inmiddels Fotosynthese, Skip The Use en Public Service Broadcasting.