Elizabeth Simonian

Singer-songwriter presenteert album in LantarenVenster.

Op dinsdag 12 februari maakte singer-songwriter Elizabeth Simonian haar opwachting in LantarenVenster te Rotterdam. Daar liet zij het publiek voor het eerst kennis maken met haar album Moonility

Elizabeth Simonian is een bijzondere zangeres. Om te beginnen bij haar afkomst: Zij is geboren in Cyprus als kind van een Zweeds-Noorse moeder en een Armeense vader. Ze woonde een tijdje in Zweden, keerde terug naar Cyprus en belandde uiteindelijk in Rotterdam, waar ze muziek studeerde aan Codarts. Zij beheerst vele stijlen en weet op een spannende manier Scandinavische afstandelijkheid te combineren met een Mediterraan temperament.

Alle invloeden komen op een bijzondere manier samen in haar muziek. Die is moeilijk in een hokje te stoppen. Er zit jazz in, maar ook folk, pop en country. Het doet soms denken aan Tori Amos, Kate Bush, maar ook aan Norah Jones en Eva Cassidy, die door Elizabeth aangehaald wordt als een van haar grote voorbeelden.

De vuurdoop in LantarenVenster is in ieder geval een goed geslaagde. De zangeres weet diep te raken met haar songs. Het smaakt zeker naar meer en menigeen kijkt uit naar meer optredens van Elizabeth de komende tijd.

Fotografie: Anneke Ruys