Hind

Haar nieuwe single ‘Make it Count’.

De nieuwe single van Hind die vandaag uit komt heet ‘Make it Count’. Het is een eerste track van alweer het vierde album waar de zangeres sinds een paar maanden vol overgave aan werkt. Met ‘Make it Count’ bereikt Hind op majesteuze wijze een nieuwe dimensie in haar zangcarrière. Wie luistert naar de track hoort een volledig andere kant van de 28-jarige Hind. Het is optimaal muzikaal zoals men van haar gewend is maar daarbij verrast en verleidt de zangeres met een trendy jong en opzwepend geluid. Net zoals haar uiterlijk krijgt de muziek van Hind steeds meer pit en karakter. De videoclip van ‘Make it Count’ toont een jonge zelfbewuste zangeres met attitude, stijl en passie. De clip staat onder meer op het youtubekanaal van Hind.

Samenwerkingen

Hind werkt voor dit album onder meer samen met de Nederlandse producer Tease. Hij bracht ‘Make it Count’ samen met haar tot leven en ondersteunde de wens van Hind om Arabische invloeden te verwerken die de track intrigerend en driedimensionaal maken. Daarvoor was de studio-periode volgens haar deze keer meer dan gewoonlijk van essentieel belang.

Hind: “In alles wat ik doe wil ik, net als elke andere artiest waarschijnlijk, de juiste balans vinden tussen mijn eigen geluid en karakter en de visie van de producer. Vooral in het maken van keuzes voor bepaalde stromingen en instrumenten heb ik mijn uiterste best gedaan om juiste combinaties te vinden. Voor ’Make it Count’ bracht ik veel tijd door in de studio en probeerde ik vooral veel uit. Het resultaat is een song waarin een trendy, jong geluid wordt gecombineerd met een solo van een klassiek Arabisch instrument de “Ud”. Die mix is typisch voor mij als muzikant. Ik voel me hier bij thuis.”

Vernieuwing

Wie goed naar ‘Make it count’ luistert hoort een opmerkelijke, vernieuwende samenhang van muzikale elementen. De track gaat over het feit dat je maar 1 leven hebt en je je dromen moet waarmaken. Het nummer motiveert om alles uit het leven te halen wat er in zit door je hart te openen. Hind: “Als ik een luisteraar op 1 of andere manier iets kan geven dat hij of zij nog niet kent maakt dat mij gelukkig, er is immers niks mooiers dan mensen via je muziek vertellen wie je bent”

Leroy Styles

Van ‘Make it Count’ is door dj en producer Leroy Styles een verrassende clubmix gemaakt. Styles staat internationaal bekend om zijn energieke housebeats. Hij is 1 van de 6 schrijvers en producers waarmee Hind voor haar nieuwe album samenwerkt. De Nederlander werkte eerder samen met DJ Afrojack met wie hij voor Chris Brown de track ‘As your Friend’ produceerde.

De nieuwe single van Hind genaamd ‘Make it count’ is per vandaag verkrijgbaar via Itunes, Bol.com, Amazon en de Free Record Shop.