iET

The Kitchen Recordings Series 2.

iET is het pseudoniem van de uit Elst afkomstige singer-songwriter Lisa van Viegen. Ze neemt alles zelf op, schrijft natuurlijk alles zelf, regisseert haar eigen clips, en maakt haar eigen artwork. In 2011 verscheen haar mini debuutalbum ‘The Kitchen Recordings Series 1’. De songs die ze hierop uitbracht nam ze op zoals de titel al zegt in haar eigen keuken. En hetzelfde heeft ze gedaan voor haar nieuwe album ‘The Kitchen Recordings Series 2’. Maar voor dit album heeft ze de hulp van 8 andere vrouwelijke singer-songwriters ingeroepen: Stevie Ann, Shirma Rouse, Elle, Janne Schraa, Esperanzah (Pink Oculus), Lilian Hak, Mary Davis Jr. en de Britse Szjerdene.

Voor het grootste gedeelte is het daarmee een duettenalbum geworden (op 3 nummers na), maar toch is dat niet direct te merken bij het beluisteren van het album. Er zit wel iets van afwisseling in. Dat is onder andere dankzij de Rotterdamse zangeres/ rapster Esperanzah die aan twee nummers heeft meegewerkt. ‘All Over Again’ is dan nog een mooie rustige ballad van beiden zangeressen (met mooie trompetsolo van iEt zelf). Maar in ‘Fading’ weten beiden  dankzij de raps van Esperanzah twee uiteenlopende stijlen samen te laten vloeien. Terwijl ze met Mary David Jr. twee fijne jazzy tracks voor het album heeft opgenomen: ‘She’ en ‘Slow’.  Van de twee duetten met Stevie Ann is het uptempo ‘A Place’ echter meer een uitschieter dan ‘Forgive Me’.

Maar de twee absolute hoogtepunten van het album zijn de afsluiter ‘Travelling’ en het duet ‘Beginner’ met Janne Schra. Een mysterieus nummer dat helemaal bij een zangeres als Janne Schra past.

‘The Kitchen Recordings Series 2’ is een album dat meer jazzy is dan de voorganger. En ondanks de verschillende duetten klinkt het album wel als een geheel. En daarmee is het een prima singer-songwriter plaat geworden waarmee iET meer aandacht mee mag verdienen.

Sterren: 4,0****

Tekst: Peter van Cappelle

Winactie:

Wij mogen een aantal cd’s weggeven. Vertel ons waarom jij er 1 moet winnen!

[bol_product id=”1000004011783631,1000004013398918″ price_range=”undefined” name=”kitchen recordings” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1360013056_links.css”]